't Is zover... het heeft langer geduurd dan verwacht, maar we zitten dan toch in de Frozen fase. Niet dat onze dochter heel vaak naar Frozen keek, want de voorkeur gaat meestal naar Vaiana of Winnie the Pooh, maar kijk... ze wilde toch heel graag een 'Frozen verjaardag' met de melding "en volgende keer Paw Patrol, hé". Wie weet...


Een thema dat ik zeker en vast zag zitten, want je kan er heel wat mee doen. Een grote verandering dan haar eerdere verjaardagen is dat er nu naast familie ook vriendjes aanwezig waren op het feest. Eerdere edities waren: Thema feestbeesten - Thema Bumba - Thema eenhoorn - Thema Frozen.

Outfit
Koele kleurtjes zoals blauw, paars, groen... leken ideaal als rode draad. Tijdens het shoppen naar nieuwe jurkjes vond ze een blauw jurkje met ijsjes erop bij Kiabi, dus dat was meteen ideaal. Het weer zat ook goed mee waardoor ze het ook daadwerkelijk kon aantrekken. Met het wisselvallige weer weet je natuurlijk nooit he...

Uitnodigingen
Volledig zelf gemaakt met photoshop waarbij er heel wat voorbeelden te vinden bij google afbeeldingen om makkelijk na te maken (of zelfs meteen gebruiksklaar). Zelf voegde ik nog een foto van onze dochter toe zodat het 100% haar uitnodigingen werden. Er waren uitnodigingen voor de vriendjes die kwamen spelen (deze kwamen vroeger aan en vertrokken ook vroeger) en voor de familie (later aankomen, later vertrekken). Ik voelde dat de vriendjes graag nog wat langer wilden blijven, dus misschien doe ik het volgend jaar toch apart of voorzie ik iets meer tijd. 

Schminkster
Dit is eigenlijk het verjaardagscadeau dat we gaven. Het is zo moeilijk om nog iets te geven, ze heeft al heel veel, dus gaven we wat ze meestal het leukste vindt op andere feestjes. Alle kids kwamen aan de beurt waardoor iedereen er plezier van had! Vriendinnetje Delphine schminkt verder (ook wel De Glitterbar) leverde mooi en schattig werk.


Verjaardagstaart
Twee jaar geleden kochten we een prachtige taart bij Geers, dus besloten we dat opnieuw te doen. Ik had vooraf doorgestuurd wat ik ongeveer wilde en dat hebben ze bijzonder goed nagemaakt. Naast de Frozen taart hadden we ook nog pannenkoeken voor de kinderen gebakken (voor wie zin had, want de snoepjes op tafel gingen ook vlot binnen).

Versiering
Alles vonden we online voor een prikje en ook hier zorgen koele tinten meteen voor de juiste Frozen sfeer. Blauwe ballonnen, groenblauw tafelkleed, zelfgemaakte ijskristallen (zeer makkelijk zelf te maken met een lijmpistool en een voorbeeldje om na te maken, trouwens)... Ik had ook nog een themadoos 'winter' staan, dus daar haalde ik nog wat voorgesneden piepschuim die lijkt op ijsblokken alsook een wit dekentje uit om bij het Frozen tentje te leggen. De kinderen waren er dol op!

Gift bags
Dit jaar kwamen niet enkel haar nichtjes meevieren, maar mocht onze dochter ook vriendjes uitnodigen. Hierdoor leek het een leuk idee om kleine gift bags te maken met prutsjes in: smarties, bellenblaas...


Eigenlijk niet te geloven dat onze dochter al vier verjaardagen achter de rug heeft... deze mama vindt het alleszins geweldig om dit soort themafeestjes in elkaar te steken! Het was wel wat heftig om zowel familie als vriendjes in huis te hebben omdat iedereen wel ergens nood aan heeft van knabbels tot entertainment. De schminkster was zeker en vast een topidee, want de kinderen zijn er lang zoet mee geweest en konden ook met een prachtig resultaat naar huis gaan.

16 mei 2024
Anne-Marie 4 jaar oud