Toen ik de nieuwe vintage doosjes van Labello in handen kreeg, had ik meteen een flashback naar een eigen metalen lipdoosje. Toen was ik ongeveer acht jaar en mocht ik een lipdoosje kiezen om mee naar school te nemen. Ik koos voor een ouderwets metalen doosje met de meest vettige crème erin en de zoetste snoepgeur ooit. Nu, meer dan 10 jaar later, krijg ik opnieuw metalen lipbutters met onder andere een enorm zoete geur. Je zou voor minder flahsbacks krijgen.



Eigenlijk zijn deze nieuwe lipbutters van Labello niet helemaal nieuw. Het zijn namelijk hun oude, gekende en geliefde producten die een nieuw jasje kregen. Ze kozen voor drie verschillende smaakjes/geuren in kleine metalen doosjes. De metalen doosjes kan ik alleen maar toejuichen. Ja, het is niet zo hygiënisch als sticks, maar kom op, het is veel fijner om een metalen doosje boven te halen dan een duffe stick. Het oog wil ook wat. Dat is ook het doel waarnaar het bedrijf streeft: terug naar de roots en terug naar de originele vintage verpakking die de producten in de beginjaren ook kregen.

Wat Labello vertelt:
De 'collectie' bestaat uit drie smaken: original, raspberry rosé en macadamia. Je brengt de Lip Butter met je vingers aan en masseert het zachtjes in je lippen, wat er voor zorgt dat de actieve bestanddelen beter worden opgenomen in de huid. Ze bevatten balsems zachte Amandelolie die de huid kalmeert en verzacht, Karitéboter om de celaanmaak te stimuleren en Hydra IQQ - een superhydratered complex gepatenteerd door de Beiersdorf laboratioria - dat terug te vinden is in veel andere producten van de groep.



De substantie van de butters vind ik ersoonlijk overheerlijk. Het is net alsof je een boter, maar dan met een lekker geurtje, op de lippen smeert. Dat laat een gehydrateerd gevoel achter en intussen voel ik ook het product licht in mijn lippen trekken. Dat is niet mis, want mijn droge lippen kunnen altijd wat meer verzorging aan. De substantie verschilt niet per geur of smaak.

Original: een neutrale geur. Dit is de originele geur/smaak van Labello voor als je niet van geurtjes of smaakjes op je lippen houdt. Ingrediënten: cera microcristallina, paraffinum liquidum, polyglyceryl -3 Diisostearate, Butyrospermum parkii butter, ricinus communis seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, aqua, glycerin, glyceryl glucoside, BHT, CI77891
Rasberry rosé: een zoet- en snoeperige geur. Deze geur mag je vergelijken met een plakkerig aardbei snoepje waar er altijd eerst een klein felgekleurd papiertje rond zit. Deze laat een sterke roze waas achter op de lippen. Ingrediënten: Idem original + armoma, CI 15850
Vanilla & macadamia: vreemd genoeg lijkt deze sterk op een vanille geurkaars, maar dan met een vleugje zwarte chocolade. Deze laat een lichte witte waas achter op de lippen. Ingrediënten: Idem original + Aroma, CI77492


Een dikke zoen voor de nieuwe Labello verpakking. Ik ben alvast fan en dat één van deze butters standaard in mijn tas zal zitten is niks nieuw. Je kan de producten in drogisterijen terugvinden.

Labello lip butters | Drogisterij (kruidvat, etos, di ...) - €3,99 per stuk

Gebruik jij liever een stick of een tinnen doosje?