Het enthousiasme dat ik had toen ik deze nieuwe producten van Nivea zag is niet te beschrijven. De herkenbare blauwe kleur en de geur van de crème die ik voor het slapen gaan moest aanbrengen katapulteerde mij meteen in de gedachten van mijn kindertijd. Het nieuwe assortiment bestaat uit drie producten: een shower cream, bad cream en handwash. De drie hebben een gelijke bloemengeur met een toets van musk. Mocht je de crème geur van de donkerblauwe tinnen doosjes kennen, dan zit je daar op het goede spoor.

Ingredienten
 Eucerit: een natuurlijk verzorgende olie die de huid zacht en soepel maakt
 Provitamine B5: staat bekend om zijn herstellende, kalmerende en hydraterende eigenschappen
 Glycerine: beschermt tegen invloeden van buitenaf en verbetert huidelasticiteit
 Hydra IQ: stimuleert de circulatie van het water in de huidcellen.

Douche crème
De douche crème heeft een heel zachte structuur en schuimt goed. Tijdens het wassen is de geur heel sterk aanwezig, maar na het afdrogen is deze voor een groot deel verdwenen. Je ruikt hem wel, maar dan moet je de neus tegen de huid drukken. Wat bij mij wel opvalt is dat ik achteraf een gehydrateerd gevoel heb. Sommige doucheproducten/zepen/... zorgen voor een trekkend gevoel na het wassen door mijn droge huid, maar deze crème had dat helemaal niet. Eén bus bevat 250ml, dus daar kom je zeker een tijdje mee rond.
Badcrème
Genoodzaakt zijn om een product te testen door in bad te gaan, het kon erger. Ik probeerde eerst een likje product uit en toen ontstonden er al meteen mooie bubbels. Ook hier vult de geur weer de hele badkamer, wat voor een relaxerend en 'bekend' gevoel zorgt. Helaas blijft de geur weer niet heel lang aan het lichaam zitten, maar dat zorgt er wel voor dat ik de dag nadien het product dieper wilde testen. Lees: nogmaals een bad nemen met het product. Idem als bij de douche crème is het hydraterende en zachte gevoel achteraf.

Deze bus bevat 750ml product, wat hem HUGE maakt. Mocht je van veel bubbels houden, dan kan je heel wat product in het bad kieperen naar wens. 
Douche crème - Bad crème

Vloeibare handzeep
Ik had niet meteen door dat dit een handzeep was, want het assortiment douche, bad wordt vaak aangevuld met conditioner, shampoo etc. Zelf vind ik het een verrassende twist die de geur eens ergens anders brengt dan de badkamer. De keuken bijvoorbeeld. Over het algemeen zijn de bevindingen over de handzeep hetzelfde als bij de voorgaande, behalve dat de geur langer blijft zitten op de handen. Een flacon bevat 250ml.


Ik raad alle producten van dit assortiment aan en hoop plechtig dat er meer van zullen volgen. Vooral de herkenbare geur is een persoonlijk pluspunt en ook de hydratatie/zachtheid zit goed. Helaas dat de geur niet super lang blijft, maar hé... dat zien we even door de vingers.

Douchecrème 250ml: €2,99
Badcrème 750ml: €5,09
Vloeibare handzeep 250ml: €2,69

Herinner jij nog de blauwe potten van Nivea?