Voor mooie nagels hoef je niet per sé meer op bezoek bij een schoonheidsinstituut om de nagels te laten doen. Snelle stickers, leuke lakjes die echt niet duur meer zijn, enzovoort. Al eerder vond ik een nieuwe methode dat water decals heet. Daar ga je door middel van water stickers bekomen die je dan op je nagels kunt plakken. Het grote voordeel daarvan is dat je ze achteraf heel makkelijk eraf krijgt (want-o-wee dat gaat echt niet met gewone stickers) en in no time krijgen de nagels een happy vibe. Daarom dat de Happy Decals niet mochten ontbreken.


Ik kon de decals op mijn eigen nagels getest hebben, maar toen mijn nichtjes mij met puppy ogen aankeken, moest ik toegeven. Stiekem een smoesje, want het is heel leuk om hun nageltjes te doen. Zonder kakelen gingen ze snel aan tafel om mooie lakjes uit te kiezen en plaatjes op de decals. Deze decals verkreeg ik via de Deautybox van april en zijn niet te koop in de collectie. Je kan soortgelijke decals vinden bij de moederdag collectie van Happy Decals. In totaal zitten er 40 plaatjes op één vel.


Beginnen doe ik altijd met een degelijke basislak om de nagels te beschermen. Deze keer gebruikte ik de Mavala Protective Base coat. Daarna ging ik voor een turquoise en oud roze kleurtje. Pas op, want deze kleurtjes zijn niet te koop, want Bron is een juwelenmerk. De decals plaatsen is a piece of cake. Je knipt het gepaste plaatje uit, laat het even weken in water en kleeft het daarna op de gewenste nagel. Het is handig om een pincet bij de hand te hebben, want soms durft de decal naar de bodem van je glas verdwijnen. 


How to [Bron Eva Mouton]:
1. Voorzie je nagels van een base coat. Lak ze alle tien met twee dunne laagjes witte (of lichte kleur) nagellak. Laat eerst goed drogen.
2. Knip het gewenste icoontje uit met een schaar en hou dit stukje “decal” gedurende 6 à 10 seconden in het water (tip: kommetje werkt makkelijker).
3. Haal je figuurtje uit het water en breng de decal rechtstreeks aan doormiddel van je wijsvinger. Je zal zien, het glijdt vanzelf! Top coat eroverheen. Piece of cake!Omdat ik al eerder decals had geprobeerd [Minion water decals] ging ik meteen aan de slag. Ik liet de decal enkele seconden in het water drijven (sommige decals zinken tot de bodem, dus dan werkt een pincet handig) en kon ze daarna makkelijk van hun papiertje laten glijden tot op mijn wijsvinger. Het viel mij op dat er een plasticje onder zat, wat ik niet met mijn vorige decals had. Dit plasticje
Achteraf gezien was ik beter gegaan voor een pastel- of wit kleurtje als basislaag voor de decal. De decals zijn licht doorschijnend waardoor het achterliggende kleurtje enorm erdoor toont. Met een licht kleurtje eronder komen de echte kleuren van de decals naar voor.


De decals bleven ongeveer een tweetal dagen zitten bij mijn nichtjes. Bij een volwassen persoon zal dat ongeveer een viertal dagen zijn. Eraf halen kan makkelijk met wat remover en een watje. Een  heel leuk product om de nagels heel snel op te fleuren. Hier wil ik er wel meer van: de poesjes of de eenhoorns misschien?

Eva Mouton & Elfi Happy Decals - € 8-