Het zonnetje prikkelt ons steeds meer en ook de vele lentecollecties prikkelen onze goesting. Volgens mij verlangen we allemaal wel naar de gezellige terrasjesavonden met een goed glas wijn. Goed opgesmukt met de nodige lieve lentekleuren op je gezicht.Dr. Hauscka koos ervoor om voor de lente en zomer geen nieuwe producten uit te brengen zoals ze normaal doen. In plaats daarvan kozen ze ervoor om enkele bestsellers uit voorgaande limited editions samen te brengen tot een nieuwe collectie. Daarvan dat deze limited edition de naam Comeback limited edition kreeg.

Dr. Hauschka staat voor:
*100% Natuurlijk en/of biologisch, gecertificeerd volgens de NATRUE en/of BDIH keurmerken.
*Vrij van synthetische kleur- en conserveringsmiddelen
*Vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG
*Hebben geen toevoeging van aluminiumzouten
*Vegan
*Dermatologisch getest op verdraagzaamheid
*Gevormd door grondstoffen die bijna uitsluitend afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt, dragen het Demeter-keurmerk of zijn afkomstig van Fair Trade projecten

Balancing Teint Powder
Een poeder die foundation fixeert en oneffenheden zuiver maakt. Eigenlijk zou je deze poeder ook alleen kunnen gebruiken (dus zonder foundation), maar voor mij dekt deze niet genoeg. De poeder voelt erg zacht aan en voelt ook fijn op de huid. Het bijzondere aan dit product is dat het drie kleuren bevat. Mocht je de kleuren apart willen gebruiken, kan dat, maar ze zijn best moeilijk te bereiken met een gewone poederkwast. Zelf ging ik gewoon door de drie kleuren om dan de gemixte kleur te bekomen.


Boven: kleuren gemixt
Onder: gele kleur, roze kleur, bruine kleur

Rouge powder duo
Volgend product komt uit een limited edition uit 2009. Thank God dat ze deze er uit hebben gekozen, want het bloemenprintje dat in de blush gedrukt staat, is een prachtige aandachtstrekker. Het enige waar ik minder voor warm loop is de zwarte verpakking. De saaie buitenkant kan nooit verhullen hoe mooi de binnenkant is. Mochten ze de lijn nog eens opnieuw willen maken, vraag ik vriendelijk of ze een rosé doosje zouden kiezen? Alvast bedankt. Muggenzifter die ik ben, want het doosje is strak, gebruiksvriendelijk en werkt makkelijk.Een duo blush die twee tinten roze bevat. Je kan de kleurtjes apart kiezen of mengen. De drie kleurtjes zijn ideaal voor een subtiele tint op de wangen. Er zit ook een klein borsteltje bij, maar persoonlijk vind ik het net iets te klein om een mooi geblende blos op de wangen te krijgen.

Boven: kleuren gemixt
Onder links: kleur links (bloem) - Onder rechts: kleur rechts

Eyeshadow Trio
Drie kleuren die afkomstig zijn uit de collectie van 2013. Heel wat van jullie zullen deze romantische kleuren nog wel herkennen. Het is een combinatie die elke persoon wel staat en waar je niet echt de mist mee in kan gaan. Vooral voor personen die van een romantische, zachte look houden. Wel verpakt in een mooi rosé gouden doosje!Het doosje bevat drie oogschaduws met namen als: Sparkling  Nude, Pearly Rose en Matt chocolate. De drie kleuren bevatten fijn zijdepoeder en extracten van wondklaver, toverhazelaar en zwarte thee om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen en verzorgen.


Drie zeer gepigmenteerde kleuren. De eerste twee bevatten een glans en de laatste is mat (net zoals de naam deed vermoeden). 


Tijdens het maken van een look merkte ik op dat de kleuren zeer makkelijk te blenden zijn. Daarom net vind ik ze zo fijn in gebruik. De pigmentatie valt deels weg bij het opnemen met een kwast, maar toen ik mijn kwast wat nat maakte, kwam er veel meer kleur vanaf. Ook de blending kwast maakte ik nat en dat gaf volgend prachtig effect in mijn crease. Zelfs de eyeliner op de foto is gemaakt met een kleur uit het palette. Door een zeer dun kwastje nat te maken en te deppen in de oogschaduw kon ik een prachtig lijntje zetten. Subtiel, romantisch... just how i like it.


Lipstick Novum 08 Maple Glow
De natuurlijke kleur uit 2012 passeert ook nog eens. Slim om een bruintint uit te brengen, gezien deze erg in trek zijn. De lipstick zit in een dunne, maar lange huls en smeert erg zacht (bijna boterachtig) op de lippen. Het my lips but better kleurtje deed het verassend goed in contrast met mijn lichte huid. Het effect was op zijn minst gezegd bijzonder.


Mijn extreem droge lippen kunnen de verzorgende factor van Dr. Hauscka erg waarderen. Volgende swatch toont het bewijs, want door de dikke crème textuur worden de velletjes op mijn lippen (die ook na intens verzorgen nog verschijnen) niet benadrukt.


De laatste tijd is mijn liefde voor Dr. Hausckha gegroeid. Ze wisten mij al te verrassen met heel wat producten (lees meer) en alweer zitten ze op het juiste spoor door deze limited editions terug te brengen. Vooral de verzorgende factor van het merk vind ik grandioos. Ik heb zelf de laatste tijd last van extreem droge ogen en moet daardoor opletten met wat ik gebruik. Deze producten zorgden voor nul problemen en zien er ook nog eens erg mooi uit. Grote favorieten uit de lijn zijn de oogschaduws en de blush.

Voor een overzicht van shops waar het merk verkrijgbaar is verwijs ik graag door naar de webpagina van Dr. Hauschka.

Dr. Hausckha
Rouge Powder Duo uit 2009 - € 18,95-
Balancing Teint Powder uit 2011 - € 28,95-
Lipstick Novum in de kleur 08 Maple Glow uit 2012 - € 14,50-
Eyeshadow Trio uit 2013 - € 24,95-