Er zijn steden waar je het hart achterlaat na een bezoekje en waar je steeds naar terugkeert. Er zijn ook steden waar dat thuisgevoel 100% juist zit omdat het je afkomst is. Toen Case Company mij contacteerde aarzelde ik dan ook geen moment om te pronken met de stad waar ik geboren en getogen ben: Kortrijk.


Als ik de kans krijg om Kortrijk eens goed in de bloemetjes te zetten, dan grijp ik die kans met beide handen. Het behoort tot één van de oudste steden van België en heeft daardoor een rijke geschiedenis. Zo is de stad vooral gekend voor de Guldensporenslag die in 1302 plaats vond. Toen waren er grote conflicten tussen de Franse koning en Vlaanderen. Daarnaast was ook de vlasnijverheid een belangrijke troef voor de stad. Daarvan is uiteraard weinig over gebleven, behalve dan de vele musea en de prachtige schilderachtige verborgen hoekjes. Momenteel is Kortrijk een erg vernieuwende stad met ontzettend veel jonge ondernemers en heel wat talent. 

Wat je zeker moet bezoeken:
- Begijnhof: klein, maar über schattig/gezellig.
- Broeltorens: voor wie van een stukje geschiedenis houdt
- Museum 1302: tip* dit museum ligt in een heel schattig parkje. Fijn om er even te picknicken!
- Shopping K: voor shopaholics
- Table D'Amis: voor wie heerlijk wil tafelen
- Buda eiland: Kortrijk wordt deels ingesloten door de Leie en daardoor ontstaat er een klein eilandje. Op dat eiland vind je vernieuwende (en erg instagramwaardige) cafés.


Genoeg geleuterd over mijn eigen stad. Jullie willen vast ook weten hoe je een eigen favoriete stad kunt laten bedrukken. Via CaseCompany/Fotocover.be kan dat heel makkelijk. Er is keuze tussen 6 verschillende stijlen kaarten die je verder kan bedrukken met eigen tekst of stickers. Zo voegde ik bijvoorbeeld een emoticon toe waar een fijn plekje in de kijker staat. Het is namelijk het stukje waar de Leie zich splitst en het eiland zich vormt. Een prachtig uitzicht waar je met veel liefde een boekje kunt lezen of gewoon kunt genieten van de rust.


iPhone 6 / 6S case – Rondom geprint - € 19,99-