Het moment dat ik dit neerschrijf is de herfstvakantie nog net niet begonnen. Een weekje waarin we kunnen uitblazen en tegelijk genieten van de tijd om hobby's te beoefenen. Het komt als geroepen gezien de blog veranderde naar 'Laupropos.be' en zo een nieuw hoofdstuk ingaat. Ook achter de schermen gebeurde heel wat, dus tijd voor wat snapshots!


Het leven in de klas gaat haar gezonde gangetje. Intussen werkte ik al thema's uit als: teug naar school, fruit, Jules is jarig en herfst. Hier enkele kiekjes waar we met de klas wat meer over fruit leerden. De kleuren die erbij horen, smaakjes, een bezoek aan de fruitwinkel (Jules de klaspop klom op de toonbank), appelmoes bereiden, smoothie maken... natuurlijk gaat niets verloren en helpen de kippen mee met de compost.

De kleuters uit mijn klasje zijn grote fan van Tik-tak. Dit mag je best letterlijk opnemen, want ik dans met popjes, bekers, kleuren... op bekende tik-tak muziek. Een leuke manier om nieuwe begrippen te leren.

De jaarlijkse kaas- en wijnavond op school. Best een intense dag, maar wel heel leuk! Er was keuze uit heel wat verschillende kazen.

Een neef van mijn vriend trouwde, dus werden we uitgenodigd om te gaan eten. Mijn schoonzus deed mijn haar en gezien het eens iets anders was dan de losse coupe die ik altijd heb, was ik er enorm blij mee. Zelf deed ik de make-up bij mijn schoonmama.

Het bezoekje aan de Estetika beurs is bijna jaarlijkse traditie geworden. Ik leer er steeds nieuwe merken kennen, krijg info over de nieuwste producten en zie wat er leeft binnen schoonheidsinstituten. Een andere kant van het verhaal, maar een hele boeiende.

Tijd voor het nieuwe seizoen: de herfst. Niet dat ik het erg vind, want dan mag de haard aan, mogen we ons wikkelen in dekentjes en heel wat koffie drinken. Maar eerst stemmen natuurlijk...

Een grote verandering, want na zeven jaar bloggen met de naam 'Dresses and Daisies' besloot ik over te stappen naar 'Laupropos'. De blognaam heeft mijn eigen naam 'Laurence' en 'a propos' erin verwerkt. Een nieuw hoofdstuk, maar wel eentje waar ik heel gelukkig van word. Wat vinden jullie van de overstap, want ik ben razend benieuwd!

Ook bij Di All about beauty kon ik heel wat nieuws opsnuiven. Naast de nieuwigheden voor 2019 liet ik ook mijn haar opsteken en mijn make-up doen. Ik kan een knotje steeds meer waarderen... Er staan intussen al artikels/filmpjes over de avond online.


Als afsluit voor het thema herfst, en om de vakantie goed in te zetten, besloten we om een heksenfeest te organiseren met alle kleuterklassen. De kleuters konden spinnenwebben maken (suikerspin), popcorn, zich laten schminken of een spookje knutselen. Bij mij konden ze het spookje knutselen en ik zelf was ook verkleed in een Halloween outfit.

Jullie zien het goed... ik ben nu een beugelbekje. Het was een grote knoop om door te hakken, maar het is iets wat voor mijn gezondheid gewoon moest gebeuren. Absoluut niet leuk, maar hé... het passeert.

Het vriendje is bijna jarig, dus gingen we het al vieren met vrienden. Hij kan een stukje vlees waarderen, dus kan je hem altijd plezier doen met een avondje Amadeus. Dat is een all-you-can-eat-ribbetjes restaurant. Het heeft gesmaakt en er kwam zelfs vuurwerk aan te pas! De stijl van de zaak deed mij een beetje denken aan de schilderijen van Alphonse Mucha.

Hoe hebben jullie zich de laatste tijd geamuseerd?