Vanaf nu enkel en alleen maar kerstige artikels op laupropos.be tot aan 25 december! Jullie mogen je verwachten aan fashion voor de feestdagen, beautyproducten die ons warm houden en uiteraard D(o) I(t) Y(oursef) tutorials. We bijten de spits af met eentje die van pas komt op 1 december, maar wel best op voorhand af is: een aftelkalender.


Benodigdheden
Stuk karton
Marmeren plakfolie
Lijmpistool
Touw
Kerstslinger
Nietjes (van een nietjesmachine)
Tang
Alcoholstiften
Potlood
Afgedrukte cijfers (1-25)


Stap 1 - Neem een stuk (oud) karton en knip dit in de gewenste vorm, grootte...

Stap 2 - Plak de marmeren folie over het karton.

Tip - Gooi niet meteen kosteloze materialen weg. Vaak is het een basis voor een originele DIY!


Stap 3 - Druk nummer 1 t.e.m. nummer 25 af. Het is mogelijk om deze meteen vanuit de losse pols op het  bord te schrijven, maar deze doordrukmethode is het meest eenvoudig met het mooiste resultaat.

Stap 4 - Schrijf met een potlood over de cijfers heen. Hierdoor druk je door het papier heen waardoor reliëf op de ondergrond ontstaat.


Stap 5 - Schrijf met een alcoholstift over de gedrukte nummers.

Tip - Doe eens gek met verschillende symbolen, cijfer fonts of zet de cijfers door elkaar. Dat maakt de adventskalender nog speelser.


Stap 6 - Duw de nietjes in het stuk karton. Dit dient om later een haakje aan te hangen. Het is ook mogelijk om hier een eenvoudige duimspijker voor te gebruiken.


Stap 7 - Maak een cirkel (of kerstkrans ;)) met de slinger. Neem wat touw om een lus in te maken die je later over de nietjes (haken) kunt trekken/hangen.


Stap 8 - Maak met het touw en het lijmpistool een kerstig woord of quote aan de top van de adventskalender. Werk in korte stukjes, beetje bij beetje, want de lijm droogt snel.

Voorbeelden: Noël, Happy Christmas, Merry Christmas, Let it snow, Oh my deer, From Santa, Merry and Bright, Love peace joy, Still counting..., Looking forward to..., Cheers, Warm & cosy, 't Is the season, Holly Jolly, Ho Ho Ho..., Candy cane lane, enzovoort.


Ziezo! Deze DIY is klaar in 15 minuten en daarna heb je er een hele maand plezier van. Altijd leuk om af te tellen naar de feestdagen en al het gezellige dat erbij komt. Natuurlijk kan je zelf kiezen hoe je inkleedt, welke materialen je gebruikt, welk lettertype... dus maak er vooral je eigen persoonlijke iets van. Succes!

Tellen jullie af naar kerst?