Het is een guilty pleasure geworden om een Kruidvat binnen te stappen en alles te bekijken wat nieuw is in het assortiment. Ook hun eigen huismerk 'Kruidvat' heeft al heel wat producten om U tegen te zeggen. Ik probeerde er al heel wat uit, maar deze budgetvriendelijke producten sprongen er toch met kop en schouders uit deze maand. Ik vertel waarom... - en hé psstt... misschien wel leuk om onder de kerstboom te leggen?


Brow Tattoo 3-5 days long lasting effect (Taupe)
Dit product is verkrijgbaar in Dark Brown en Taupe. Ik durf mijn wenkbrauwen dagelijks al vrij donker in te kleuren met een poeder, maar voor dit product ga ik liever de lichtste toer Taupe op. In alle eerlijkheid: ik heb er een tweetal weken over gedaan voor ik precies wist hoe het product te gebruiken. Doordat ik mooie resultaten zag bij medebloggers besloot ik naar hun mening en werkwijze te vragen, want bij mij was er niet echt resultaat. Ik heb ook al veel ervaring met verschillende wenkbrauwproducten en permanente wenkbrauw make-up, dus dat het niet meteen goed ging, vond ik nogal vreemd. Gelukkig kwam alles toch nog goed, want anders zou het niet in dit artikel zitten.


De tube bevat 8 ml product dat bestaat uit een plakkerige gel. Door deze dik aan te brengen op een droge/propere huid, goed tussen de haartjes en op de huid te boenen, breng je deze het best aan. Het is mogelijk dat er product op de huid onder de wenkbrauw terecht komt, maar daar dat hoef je niet meteen aan te trekken. Nadat je de gel voldoende op de wenkbrauw hebt aangebracht kan je met een wattenstaafje de overtollige gel weg wrijven om het daarna een twintig-tal minuten te laten inwerken. Ik liet het zelf iets langer inwerken gezien ik vrij donker inkleur, dus dat deed ik ook. Wanneer de twintig minuten verstreken zijn is het belangrijk om het product niet weg te boenen met een doekje, maar het eraf te trekken. Hierdoor kunnen een paar wenkbrauwhaartjes meekomen, maar gezien deze tactiek het beste resultaat zorgt een must, want door te boenen met een doekje wrijf je het product er weer helemaal af.

Dat het resultaat na vijf dagen nog zichtbaar is spreek ik tegen, maar dat het er nog mooi uitziet na drie dagen (mits een goede verzorging) wel. Het is belangrijk om van de wenkbrauwen te blijven, er niet overheen te wassen en lichtjes te kammen (als je dan toch iets met de wenkbrauwen wilt doen). Na een douchebeurt is het product helemaal verdwenen.


Originals Charcoal Zwarte gezichtsreinigdoekjes
Dagelijks krijgt de huid het hard te verduren met allerlei vuil dat erop wordt gesmeerd, wat in de lucht hangt, wat we naar binnen spelen, enzovoort. Daarom net is het reinigen even belangrijk als het verzorgen ervan. Houtskool wordt al eeuwen gebruikt in verschillende culturen als ontgifter, kan na verhitting en afkoeling tot 200 keer het eigen gewicht opnemen en is dus ideaal om vuiligheid te verwijderen. Er wordt door Kruidvat beloofd dat zelfs waterproof make-up verdwijnt en dat is zeker het geval. Ze bevatten geen alcohol en zijn ideaal voor een normale tot gecombineerde huid. Zelf heb ik een droge huid, maar ook ik kon aan de slag met de doekjes.


Kruidvat skin science instant effect eye serum
"Weg met die wallen!", moet het idee geweest zijn achter de Instant effect eye serum van Kruidvat. Tijdens de voorstelling ervan op het lancering event (moet ergens in oktober geweest zijn), sprak een jonge blogger over de werking van het product en het directe effect ervan. Het viel mij meteen op dat de jonge blogger een Anti-age product testte en mij dat niet meteen de bedoeling leek gezien het vooral voor de oudere huid bedoeld is. Haar wallen werden inderdaad weggewerkt, maar zoveel wallen had ze (hebben we) nog niet - en daar verlangen we ook niet naar. Gezien ik ook weet dat je nooit te vroeg kunt zijn met anti-age producten besloot ik ook de proef toch op de som te nemen. Het is de bedoeling om het product elke ochtend aan te brengen rond het oog. Werk hierbij van binnen naar buiten toe met zachte klopbewegingen. Na het vier weken dagelijks te gebruiken is het beter om de huid even te laten rusten en het maar af en toe meer aan te brengen. Make-up kan nadat het product is ingetrokken gewoon erover aangebracht worden.


Nadat het product aangebracht is, krijg je meteen een trekkend gevoel rond de ogen. Niet overheersend, maar het is wel aanwezig. De huid wordt dus letterlijk strakker getrokken en voelt zacht aan. Elk doosje bevat vijf ampullen waardoor je elke werkdag aan de slag kunt voor een week ver. Personen die er maar af en toe nood aan hebben, kunnen het ook af en toe aanbrengen, want na een tweetal minuten heb je al effect.


Kruidvat
Brow Tattoo 3-5 days long lasting effect - € 5,99 euro.
Originals Zwarte Gezichtsreinigingsdoekjes - € 1,99
Skin Science Instant Effect Eye Serum - € 5,27