Toeval of niet, dit merk is erin geslaagd een heleboel van mijn grote favorieten op te sturen. Het bewijsmateriaal is te vinden in het archief van de blog, want in 2015 schoot een artikel online met de naam: "4 Urban Decay toppers". Dezelfde toppers die ik nu opnieuw voorstel, sommigen in een nieuw jasje, maar alsnog met dezelfde topbasis.Toen - Perversion mascara: What's in a name? Deze Perversion mascara zorgt ervoor dat de wimpers niet stijf aanvoelen en komt er makkelijk af aan het einde van de dag. Een natuurlijk effect, maar toch 'blacker' dan 'black'. De applicator is dik en heeft veel haartjes die product opnemen.

Nu - Intussen is dit al het derde exemplaar in bezit. Nadat ik de eerste in 2015 opmaakte, kocht ik snel een nieuwe, maar gezien ik heel wat mascara's moet testen, vergat ik hem de jaren nadien een beetje. Sinds ik Perversion opnieuw heb, gebruik ik hem weer dagelijks. Hij zorgt voor volle wimpers, een intens zwarte kleur en heeft een goed werkende spoolie (=kam) om het product mee aan te brengen. Toen sprak ik over "een natuurlijk effect", maar ik kom een beetje op mijn woorden terug. Deze mascara maakt de wimpers erg aanwezig.


Toen - Het ideale scenario vertelt ons dat er zowel een primer voor als een fixing spray na de make-up wordt aangebracht. In mijn wereld durf ik primer te vergeten en het grootste werk te geven aan de spray. Ik probeerde al verschillende merken uit en sinds kort het de-slick exemplaar. Lekker verfrissend en tegelijk blijft make-up goed op haar plaats zitten.

Nu - Heel veel is er niet veranderd, want ik durf nog steeds de brui te geven aan een primer voor het gezicht (terwijl die net de poriën egaal maakt)... maar soit. De originele gabber de-slick kende intussen heel wat veranderingen en upgrades zoals het laatste exemplaar met de geur van kersen Urban Decay cherry scented all nighter long lasting makeup setting spray. Deze versie heeft geen geur, maar doet wat hij hoort te doen: hij zorgt ervoor dat make-up egaler wordt en langer mooi blijft zitten op het gezicht. Ook wilde ik eraan toevoegen dat een spray héééél lang blijft meegaan.


Toen - Ik herinner mij dat bij het NAKED palette een staal van de Primer Potion zat. Toen was dat een eye-opener die ervoor zorgde dat ik een full-size aankocht. Tijden veranderen, dus ook de verpakking met een bijzondere -bling bling- dop en een handige knijptube.

Nu - Ook deze veranderde een aantal keren van verpakking. Eerst leek het meer op een potion flesje dat uit de film van Alice in Wonderland was gegrepen -volgens mij hebben ze daar ook ooit een palette op geïnspireerd dat je kon uitklappen- en iedereen pronkte ermee tijdens de beginjaren van YouTube. Intussen werd het een soort knijptube met applicator waardoor er geen enkele druppel van het product verloren gaat - wat bij de vorige versies wel het geval was. Dit is de primer die ik gebruik bij elke ooglook (tenzij ik verplicht een andere moet testen). Oogschaduw blijft heel mooi zitten en smelt niet weg doorheen de dag. Sinds deze primer zijn mijn looks er kwalitatief twintig banken mee vooruit gegaan.


Toen - Tiens deze werd precies niet vermeld in de toppers van 2015? - Ja-wel! Mijn eerste palette ooit was het NAKED palette van Urban Decay (dat er wel in vermeld staat), maar gezien deze nergens te koop was en alleen extreem duur te vinden was op Ebay, kocht ik hem daar. Omdat de bestelling zo duur was, kreeg je er meteen een potloodje (helft bruin, andere helft zwart) van het merk en een staaltje primer potion bij. Toen gebruikte ik heel weinig potloodjes -ik was helemaal groen achter de oren in make-up land-, maar af en toe gebruikte ik het.

Nu - Afhangend van de make-up look die ik wil creëren gebruik ik een potlood op de waterlijn of tegen de wimperrand. Gezien dit het enige potlood is die blijft zitten op de waterlijn grijp ik er met veel plezier naar.


Gek om te zien dat ik als persoon ben meegegroeid met het merk en er eigenlijk best veel van weet. Vaak kwam dat doordat YouTube guru's in de beginjaren van sociale media pronkten met de nieuwste producten van het merk en ik ze ook ooit in handen zou hebben. Intussen is Urban Decay makkelijk te koop: on- en offline. Hierdoor is de collectie ferm gegroeid en heb ik nog meer toppers ontdekt. Misschien stof tot een nieuw artikel? Laat maar weten!

Wat is jouw favoriete Urban Decay product?