Niet enkel onze partner, maar ook onze huisdieren zorgen voor heel wat liefde in ons leven. Ons eigen exemplaar is een speelvogel, dus verdient hij wel iets nieuws om mee te ravotten. Ik kwam terug met een paar kleurrijke wollebolletjes en ging aan de slag om ook zijn Valentijnsdagje een beetje kleurrijker te maken.Benodigdheden
Lijmpistool
Wol
Schaar
KartonStap 1 - Neem een stuk (oud) karton en knip het in de gewenste vorm, grootte...

Stap 2 - Maak pomponnetjes.

Stap 2.1 - Neem het stuk wol vast in je hand en draai het om je vingers. Afhankelijk van de dikte van de wol moet je het meer of minder rond je hand draaien.


Stap 2.2 - Haal de wol van je vingers en leg het op een touwtje/stukje wol. Knobbel dat stukje touw dan rond de eerder gewikkelde wol.


Stap 2.3 - Knip het uiteinde zodat alle stukjes wol los zitten. Trek ze nog wat losser met je vingers zodat je een pluizenballetje (pomponnetje) krijgt.


Stap 3 - Lijm de pomponnetjes dicht tegen elkaar op het stuk karton.


Met de overige wol kan je ook een pomponnetjes slinger maken. Deze is leuk om bij de haard te hangen of om een feestje op te sleuren, maar ook de kat kan er fan van zijn. Die bolletjes zijn namelijk heel aantrekkelijk om mee te spelen.

Stap 4 - Knip een lang stuk touw en knoop er de pomponnetjes aan vast.


En of hij deze DIY leuk vindt. Hij vond het heel erg leuk om te kneden in het pomponnetjes-tapijtje en ging helemaal tekeer met de slinger. Niet enkel katjes, maar ook hondjes kunnen deze DIY wel waarderen. Ze kunnen er heerlijk op slapen, mee knuffelen en mee spelen.

Doe jij iets extra voor je huisdier met Valentijn?