Huidverzorging is meer dan een mooie verpakking, maar dit merk biedt het beste van twee wereldjes: het is mooi en het werkt. Natural Self kwam vaak voorbij en na het zoveelste nieuwtje in de mailbox besloot ik Isabelle, de eigenares van het merk, te mailen voor een samenwerking. Zelf had ik nog geen ervaring met het merk, dus wilde ik het liefst alles uitproberen. Dat kon perfect met de travel set die reisformaten met alle producten van Natural Self voor het lichaam en gelaat bevat.Over Self - Een quote zorgt meteen voor de juiste insteek bij het openen van het pakket. "Self confidence is a super power. Once you start to believe in yourself, magic starts happening.", wat: "Zelfzekerheid is een superkracht. Wanneer je er begint in te geloven, komt de magie vanzelf.", betekent. Het merk probeert mooie natuurlijke producten te produceren zodat de klant het mooiste van zichzelf naar buiten haalt. Oorspronkelijk kwam het idee tijdens een zoektocht naar een product die zelfs de uiterst gevoelige huid zou waarderen zonder dat de natuurlijke oorsprong van de ingrediënten teniet werd gedaan. De volledige productie ligt in België en Nederland.

Alle producten zijn voedend, beschermend en herstellend met ingrediënten als kokos-, macadamia-, soja- en arganolie, shea boter, aloë vera en vitamine E. De producten bevatten geen parabenen, geen chemicaliën of schadelijke stoffen en zijn ze synthetisch geur- en kleurstofvrij. Ook wordt er niet op dieren getest... 100% vegan, dus! Kortom: kwalitatief, duurzaam en milieuvriendelijk. Het natuurlijke punt zit niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de verpakking. Ze zijn namelijk gecertificeerd, recycleerbaar en daarnaast ook nog eens gezellig roze.


Body scrub
Een lichaamscrub met een samenstelling van zoutmineralen uit de dode zee die dode huidcellen en onzuiverheden wegwerkt en de huid zacht maakt. Door het product met cirkelvormige bewegingen in de vochtige lichaamshuid te werken, worden dode huidcellen losgemaakt. Na het scrubben spoel je het af met water. De scrub bestaat uit een olie met scrubdeeltjes erin waardoor het inderdaad goed werkt voor droge- gevoelige huidjes met een gehydrateerd gevoel als resultaat. Beter is om de huid droog te deppen en niet te wrijven zodat de olie nog wat verder haar werk kan doen.


Body butter
Na het scrubben is het een goed idee om de huid te hydrateren met een voedende crème voor het lichaam: de body butter. Deze body butter is dik van textuur en dringt meteen in de huid waardoor je voelt dat de huid gevoed wordt. 


Facial scrub
Het grote verschil tussen een body- en een facescrub is de textuur. De huid van het gezicht is een stuk dunner dan die van het lichaam, dus moeten de scrubdeeltjes ook wat zachter zijn. De textuur van de gezichtscrub is zeer loperig (olie) en bevat kleine scrubdeeltjes. Vooral voor personen met een gevoelige, allergische huid of personen met eczeem kunnen deze bijzondere scrub gebruiken. Ook hier is het de bedoeling om het product aan te brengen met ronddraaiende bewegingen, af te spelen met water en droogdeppen.


Facial lotion
Een bijpassende lotion bij de voorgaande scrub die ook best loperig is van textuur. Gezien de huid dunner is op het gezicht, en vooral rond de ogen, moet de textuur makkelijk/snel opgenomen worden. Door de lotion aan te brengen op een wattenschijfje worden onzuiverheden met draaiende bewegingen weggewerkt. Mascara en andere hardnekkige make-up wordt hiermee niet weggewerkt, dus het is aangewezen om daarvoor een andere olie of make-up remover te gebruiken. Zo gebruikte ik eerst een ander product en werkte ik verder af met deze facial lotion om resterend vuil weg te werken.


All night starlight
Deze nachtcrème voelt rijkelijk aan, smeert prettig en laat (zoals de andere producten) een voedend laagje achter. Door de formule dringt het in de diepere lagen van de huid waardoor ook stiekem rimpeltjes worden bestrijd.


All day dreamer
Perfect combineerbaar met de nachtcrème is deze dagcrème. Door het herstellen, beschermen van de huid (gezien het gezicht doorheen de dag constant wordt geconfronteerd met vuil, chemecalien...) is het goed om deze een handje te helpen. Dit product is nog iets zachter dan de nachtversie gezien die iets dikker is van substantie.


Alle geteste producten zijn mini's, komen uit de Travel set en zijn verkrijgbaar in een full-size versie. Ik val in herhaling bij alle producten, maar dat komt doordat ze allemaal: ideaal zijn voor de gevoelige en droge huid, hypoallergeen- en parabeenvrij zijn, herstellen en beschermen, geen chemische stoffen of synthetische additieven, natuurlijke bewaarmiddelen... bevatten. Alle crèmes zijn ontzettend voedend waar mijn huid alleen maar blij kon om worden. Nu pas begrijp ik die vrolijke reviews, want zelf ben ik ook razend enthousiast. En... 100% Belgisch!

Travel set - € 58,00-