Nu we verhuisd zijn, is er weer voldoende ruimte om al onze hobby's letterlijk een plaatsje te geven in ons leven. Zo durf ik naast het bloggen wel eens een creatieve zet doen: schilderen, tekenen, boetseren, projecten uitwerken... en het liefst doe ik dat op een gezellige plaats. Een creatieve inrichting zorgt er immers voor dat je creatieve ideeën beginnen te borrelen... 


We beginnen met een voor foto. Tijdens het verhuizen kreeg ik mijn oude bureau mee. Deze had mijn papa jaren terug gemaakt omdat ik een extra groot exemplaar wilde om al mijn spullen op kwijt te kunnen. Deze heeft enkel een tafelblad en vier dikke poten. Verder had ik nog niet zoveel om erop te plaatsen naast wat boeken en een marmeren tablet waar ik mijn blog foto's op neem. Wat ik vooraf wist, is dat deze onder het raam moest komen zodat ik zoveel mogelijk licht zou binnenkrijgen. Dat zorgt voor mooie foto's voor flatlay's (blog) en zorgt ook voor weinig schaduw tijdens het schilderen (soms valt de schaduw van je lichaam op je werk waardoor kleuren niet tot hun recht komen in het proces).


En... tadaa! Zo ziet het er nu uit na lang sprokkelen, zoeken, wikken en wegen. Ik wilde dat de kamer niet te veel rim-ram zou worden en legde vaste kleuren vast: wit, licht hout en zwart. Je ziet in heel wat accessoires deze kleuren terugkomen zodat de kamer als één grote harmonie wordt beschouwd. We kijken even in close-up.


Ik was al eerder mij aan het vergapen op de trolley van Ikea, maar telkens weer liet ik hem staan. Ik had immers geen plaats in huis om hem kwijt te kunnen. Toen ik in een folder van Action zag dat er een soortgelijke zwarte trolley te koop zou zijn in de weekaanbieding heb ik niet getwijfeld. Hij leek ideaal voor mijn schilder- en tekengerei. Bovenaan zien jullie mijn kwasten, tasjes, verf (niet alle verf), het middenstuk heeft mijn tekenpapier, krijt en pastels; onderaan liggen de overige blogboeken. De muur naast deze trolley was iets te leeg naar mijn mening, dus maakte het plaats voor een macrame wandkleed wat tevens ook van Action komt. Onder het bureau plaatste ik een kast die precies -halleluja- eronder past en heel wat meer knutselspullen bevat.


Het het bureau is er voldoende plaats om wat gezellige spulletjes neer te ploffen. Zo koos ik planten in Famiflor (tuincentrum) en cactussen bij Ikea. Enkel de boeken die het leukste stonden op het bureau liet ik liggen en werkte ik af met een ijzeren mandje van Action. Ernaast staat een metalen zwarte lamp van kwantum. Het parket in de kamer zorgt al voor de nodige warmte, maar door dat tikkeltje meer is het pas echt af. Zo ging ik voor een tweedehands vloerkleed, een rieten mand van Maison Du monde en een krukje van Ikea. Stiekem ben ik nog op zoek naar de gepaste stoel, maar gezien ik mij niet wilde overhaasten, kan deze nog wachten.


Macrame wandkleed Action - Trolley Action - Lage kast Ikea - Bureau Gamma
Kruk Ikea - Vloerkleed Tweedehands - Planten Famiflor - Rieten mand Maison du Monde
Lamp Kwantum - Cactussen Ikea - Ijzeren mandje Action