Te vroeg voor kerst? - Ja en neen. Het is inderdaad nog even te vroeg om de kerstboom van de zolder te halen en het huis gezellig in te kleden, maar... voor het vinden van een gepaste adventskalender is het nu een perfect moment. Zo lanceerde The Body Shop drie kalenders: Beauty, Deluxe en Ultimate, dus is het een kwestie van nu naar een winkel te rennen en eentje te scoren voordat ze op zijn. Zelf review ik de Deluxe versie (middelste variant) en doe ik nu al de deurtjes voor jullie open... Spoiler alert!


Ik geef toe dat ik vooraf twijfelde of ik nu al een review wilde schrijven of ging wachten tot mijn kerstige artikels de revue passeerden. Gezien het eerste vakje opent op 1 december en de The Body Shop kalenders sinds eind september te koop zijn, was de kans groot dat ze tegen die tijd niet meer te vinden waren. Wat ik wel ga doen is de vakjes elke dag van december opnieuw openen om samen met jullie de inhoud te ontdekken.
The Body Shop - Dit is 'm dan: de luxe adventskalender van je dromen. Want bij The Body Shop staan de feestdagen dit jaar helemaal in het teken van (beauty)dromen die uitkomen. Achter elk luikje van deze kalender vind je naast je dagelijkse dosis beauty ook interessante wetenswaardigheden over 25 inspirerende vrouwen die van een betere wereld droomden én daarnaar handelden. Op eerste kerstdag kun je de lege doosjes omtoveren tot een magisch kerstdorp. En de producten? Wandel door de straten van het feestelijke dorp en ontdek elke dag een beautyverrassing achter de luikjes, zoals skincare bestsellers, heerlijk geurende bad- en bodyproducten, make-up en meer.

'The Christmas spirit' zit zeker en vast in deze kalender. Op het eerste zicht lijkt de kalender lieflijk gezellig met taferelen die gekend zijn voor kerstmis, maar als je beter kijkt, is hij aangepast aan vandaag. Zo is er geen kerstman, maar een kerstvrouw - zijn er geen rendieren, maar is er een raket - staan er twee papa's met een dochter achter het raam - staat een alleenstaande vrouw met een kat bij - zie je een jongen in tutu... Als je de luikjes opent zijn er nog meer mooie illustraties die zowel kerstige taferelen als vrouwendromen bevatten. Ook wilde ik nog even melden dat deze doos zeer stevig is waardoor de kans groot is dat ik hem spaar voor volgende jaren (of als decoratie gebruik).

Aan de zijkant van elke doos staat een prestatie van een inspirerende vrouw die geschiedenis wist te schrijven door haar dromen na te jagen. Door dit jaar samen te werken met Plan International, een ontwikkelingsorganisatie die opkomt voor kinderrechten (gelijk rechten en kansen voor meisjes) kunnen er echt dromen verwezenlijkt worden. Wanneer je in november en december een aankoop doet bij The Body shop steun je het 'Plan International' om £ 250.000 in te zamelen en zo meisjes een duwtje in de rug te geven inzake school (en dromen).

Opgelet! Vanaf hier begint de unboxing. Klik deze post weg als je de inhoud van de kalender niet wilt zien.
1. Rose Dewy Glow Face mist (60 ml) - 2. Mango Bath Bomb (28 gr) - 3. Juicy Pear Shower Gel (60 ml) - 4. Nagelvijl - 5. Camomile gentle eye make-up remover

6. Strawberry Clearly glossing shampoo (250 ml) - 7. Fuji Green tea body butter (50 ml) - 8. Britisch rose shower gel (60 ml) - 9. Warm Vanilla hand cream (30 ml) - 10. Shower puff

11. Aloë calm sheet mask - 12. coconut exfoliating cream body scrub (48,5 gr) - 13. Green tea fragranced bath bomb (28 gr) - 14. Strawberry lip butter (10 ml) - 15. Himalayan Charcoal purifying facial soap (100 gr)

16. British rose instant glow body butter (50 ml) - 17. Vitamin C glow sheet mask (18 ml) - 18. Strawberry clearly glossing conditioner (250 ml) - 19. White musk body lotion (60 ml) - 20. Strawberry lip butter (10 ml)

21. Pink grapefruit hand cream (30 ml) - 22. Aloe soothing day cream (50 ml) - 23. Beauty blender sponge - 24. Shine lip liquid in cherry gum (7 ml) - 25. Shea body butter (200 ml)

En of er dromen werkelijkheid worden. Een leuke manier om uit te kijken naar kerstmis en een goed doel te steunen. Zo is het niet voor iedereen ter wereld makkelijk om dromen na te jagen, dus is het goed om tijdens de warme dagen even stil te staan bij wie het moeilijker heeft. Naast die mooie gedachte krijg je er ook een boel fijne producten (ter waarde van € 148,50) bij en het plezier om elke dag een vakje te openen. - Ik kan nu al niet wachten.

Dream Big This Christmas Deluxe Advent Calendar - € 85-