Stilletjes aan begin je overal glittertjes te zien door de aankomende feestdagen. Toch is het als beautyliefhebber niet altijd nodig om te wachten op een bijzonder moment om 'glitterkes' te dragen. Zo kan het tijdens een avondje uit al prima of tijdens een zotte doordeweekse dag.


Urban Decay Heavy Metal glitter gel
Urban Decay over het product: "Hij is terug! Geïnspireerd op onze Urban Decay bestseller uit de jaren 2000: Heavy Metal Glitter Gel. Hiermee kan jij een goede dosis glitter over je ogen, gezicht én lichaam verspreiden. Denk aan ultra-glitter, disco ball bling - allemaal in één tube. Onze super gepigmenteerde, high-coverage formule verspreidt deze shiny glitters via een niet-plakkerige, op waterbasis gel. Heavy Metal is gemakkelijk aan te brengen met een brush of met je vingertoppen, en blijft tot wel 9 uur lang perfect zitten met minimale uitval, waar de nacht of morning-after je ook brengt. Wanneer je klaar bent, verwijder je de Glitter Gel gemakkelijk met water."

Al jaren draag ik veel liefde voor het merk. Toen het nog lang niet in België te koop was, vergaapte ik mij aan de YouTube video's van Guru's die hun nieuwste paletten uit de doeken deden. Herinneren jullie nog het NAKED palette 1? Wel... die stond zwaar op mijn verlanglijstje, maar was toen helaas enkel te koop in Amerika. Dit product dateert van de jaren 2000 en kan ik mij niet meer voor gedachten nemen. Een eerste gloednieuwe blik op deze glitter gel, dus, wat mij nog meer deed popelen om het uit te proberen.



Glitters staan bekend om het geklungel die je er meestal aan hebt: er is een kleefbasis nodig, meestal liggen er meer glitters op de grond dan op het ooglid, enzovoort. Gezien dit een gel product is, blijven de glitters aan de gel plakken en kan je het rechtstreeks aanbrengen op de ogen. Je kan het product ook heel dik leggen door middel van laagjes waardoor het effect te vergelijken is met dat van een disco bal.


Altijd jammer als het echte bling-gehalte van een product teniet wordt gedaan door de foto's. Er komt namelijk een enorme sparkle uit deze producten en ook eenmaal op het ooglid aangebracht zie je het nog steeds heel goed. Zelf probeerde ik de kleuren saturday stardust (roze) en dreamland (goud) uit.

Heavy metal glitter eyeliner
Urban Decay over het product: "Heavy Metal Glitter Eyeliner is een opstapje naar hardcore glitters en biedt een flinke dosis verslavende glamrock waar je nooit meer van hoeft af te kicken. Alle glitter en glamour van rock, maar dan zonder spandex broeken en rare kapsels. Onze opbouwbare eyeliner op waterbasis bevat superfijne glitters in een heldere gel die snel opdroogt en ECHT blijft zitten (om de hele dag te dragen zonder dat hij uitloopt). Omdat de glitters in een gel zitten, hoef je de eyeliner niet te schudden voor gebruik (zoals bij waterige formules het geval is). De huid wordt verzorgd door de perzik- en komkommerextracten en glad gestreken en verzacht door het wortelextract. Draag Heavy Metal los of breng hem aan over onze legendarische oogschaduw. Wil je een nog intenser glamrock-effect? Meng dan twee tinten Heavy Metal Glitter Eyeliner met elkaar. Met het fijne puntje van het precieze kwastje breng je gemakkelijk een smalle glitterlijn aan. Wil je nog meer sprankelen? Gebruik dan de zijkant van het kwastje om de glitters over het gehele ooglid aan te brengen."

Ook een heavy metal, maar eentje die er helemaal anders uitziet als de voorgaande. De substantie van het product is een stuk dunner en kan dus subtieler gebruikt worden. Zo ging ik ermee aan de slag in de ooghoekjes of glitterde ik een look op door wat bovenop de oogschaduw aan te brengen. Ook kan het product gebruikt worden als eyeliner gezien het kwastje heel dun is. Zelf probeerde ik de kleuren glamrock (zilver) en goldmine (goud) uit.


Hi-Fi Shine Ultra Cushion lipgloss in Star stunner
Urban decay over het product: "Eindelijk, een gloss die sexy is maar ook comfortabel aanvoelt! Hi-Fi Shine Lipgloss levert ultra glanzende kleur die niet vervaagt en de lippen een plumping-effect geeft. Kies uit semi-transparante, glinsterende of pigmentrijke finishes en amp up your look. De formule met vitamine E en pepermuntolie zorgt voor een onmiddellijk plumping-effect, verzorgt de lippen en heeft een lekkere vanille-munt smaak. De lineup van kleuren is enorm. Welke gloss frequency je ook zoekt, wij hebben het. Tune in voor felle knalkleuren of juist zachte neutraaltinten, met vier verschillende finishes – metallic, holographic, cream en sheer cream. Ons grote assortiment een tinten omvat alles van nude tot knalkleuren, en staat prachtig bij iedere huidtint. We zijn weg van de holografische tinten (zoals SPL en Snapped) en Naked (een must-have neutral) en geobsedeerd door Obsessed (de perfecte lichtroze tint). De slanke, moderne metallic huls is in het midden transparant zodat je gemakkelijk ziet welke tint je uit je tas pakt. Extra bonus: door de platte vorm past de lipgloss perfect in je broekzak. De flexibele siliconen applicator is voorzien van de nieuwste technologie en zorgt ervoor dat je in één swipe een genereuze hoeveelheid lipgloss gelijkmatig aanbrengt."

Zelf draag ik weinig tot geen lipgloss, maar voor dit product maak ik even een uitzondering. Ook deze zorgt voor de nodige shine op de lippen en is daardoor ideaal voor een avondje uit. Het is wel nodig om deze af en toe bij te werken gezien het om een glossje gaat.


24/7 Glide-on eye pencil in Roxy
Urban Decay over het product: "De crème-achtig, langhoudende, waterproof 24/7 Pencils verblijden je met rijke tropische kleuren, diepe metallics en opvallende krachtige neutraaltinten. Nog nooit eerder was zo’n crème-achtig, glanzend potlood ook nog eens waterproof. Deze fluweelzachte, buitengewone formule blijft zacht en crème-achtig om te blenden (tot zo'n 30 seconden na applicatie) en droogt daarna op tot een langhoudende finish die niet vlekt. Omlijn je ogen met een beetje kleur of ga voor een artistiek effect met meerdere kleuren. Het kan allemaal dankzij onze uitgebreide selectie rijke, tropische kleuren, diepe metallics en opvallende krachtige neutraaltinten. De 24/7 Glide-On Eye Pencils zijn ook prachtig te combineren met onze Urban Decay oogschaduw. De 24/7 Glide-On Eye Pencils zijn gecreëerd met 50% vochtinbrengende ingrediënten in een verfijnde waterproof formule en bieden langhoudende kleur en een crème-achtig gevoel als je ze aanbrengt. De potloden bevatten onder andere jojobaolie, vitamine E en katoenzaadolie."

En ook dit potlood 24/7 glide on eye pencil klonk mij bekend in de oren. Ik gebruik het potlood heel graag op mijn waterlijn om een ooglook helemaal af te maken. Ook op de oogleden doet hij het prima, kan hij vervaagd worden of mooi blenden in samenhang met oogschaduw. Je kan er heel wat kanten mee op... 


Perversion waterproof mascara
Urban Decay over het product: "Lange dagen (of nachten), extreme workouts, onverwachte regenbui...no worries! Onze super-intense, zwarter-dan-zwarte mascara is nu waterproof. Zo heb jij altijd intense, zwarter-dan-zwarte wimpers - zelfs op de hotste momenten. Urban Decay's ultra creamy, volume formule geeft iedere wimper een speciale coating, brokkelt niet af en geeft geen klontjes. Zo kun je laag na laag aanbrengen. Een verzorgende mix van proteïnen, aminozuren en honingextract die wimpergroei stimuleert voor lange, zwarte gezonde oogwimpers."

Perversion is al jaren een mascara die ik met veel liefde gebruik. Deze keer heeft hij geen zwarte huls met paarse letters, maar werd hij ondergedompeld in een zilveren kleur. Een leuke twist, maar het grootste verschil met mijn eerste mascara is dat deze waterproof is.


Ook de spoolie komt mij bekend voor en de mascara werkt even goed als mijn niet waterproof Perversion mascara. De mascara verlengt de wimpers, maakt ze intens zwart (ja, ook mijn lichtblonde wimpers) en zorgt dat ze er dikker uitzien.

Saturday stardust, Glamrock, Star Stunner & Roxy

Alle producten op mijn ogen aangebracht


Voldoende glitter aanwezig voor de feestdagen? Check! En stiekem willen we deze zoveel mogelijk doorheen de week dragen. Ik ben eigenlijk over alle producten wel te spreken. De heavy metal glitters zijn zeer intens; bevatten veel glitter. Ook hoeft er geen extra product aangebracht worden waardoor de glitters blijven kleven, waardoor je jezelf een heleboel geklungel bespaart. Hetzelfde geldt voor de glitter Eyeliner. De lipgloss maakte mij iets minder enthousiast, maar dat komt vooral omdat ik niet zo'n fan ben van gloss. De substantie is goed, shinet intens... dus dit is zeker een goed exemplaar. De eyeliner doet zijn werk ook goed en werkt bij mij zelfs op mijn waterlijn. De perversion mascara is er eentje die ik al kende, maar  nu een waterproof versie heeft. Het verdikt de wimpers, verlengt en maakt intens zwart. Nog een leuk weetje is dat Urban Decay Cosmetics volledig cruelty free is.

HEAVY METAL GLITTER GEL - € 23,00
HEAVY METAL Glitter Eyeliner - € 21,60
HI-FI SHINE Ultra Cushion Lipgloss - € 22,55
24/7 Glide-On Eye Pencil - € 21,60
PERVERSION Waterproof Mascara - € 27,50