Soms krijg je van die pakketjes binnen waarbij je toch even moet lachen. Voor mij is het concept waar cannabis gebruikt wordt in producten niet nieuw, maar toch overschrijdt het nog een bepaalde giechelgrens. Waarom Kiehl's het goed vond om het bestanddeel toe te voegen aan hun nieuwe lijn lees je in volgend artikel.Over Kiehl's - Kiehl's origine ligt bij een apotheek in New York. Nog steeds heb je de vibe van een 'ouderwetse' apotheek bij het binnenstappen van de winkel en hetzelfde geldt voor de uitstraling van de producten. De bestanddelen zijn op basis van natuurlijke ingrediënten zoals: lavendel, squalaan, calendula, cafeïne, vitamine c, beukenboomextract en rosa arctica.

Cannabis Sativa - Ik ben meteen eerlijk: aan dit artikel kwam een stukje Wikipedia te pas waardoor het voelde alsof ik een opstel schreef zoals ik in het derde leerjaar zou doen. Cannabis Sativa is een eenjarige plant uit de hennep familie. Het zaad is voedzaam en gezond voor zowel mens als dier en wordt zelfs vaak gebruikt als vogelzaad of aas voor de vissen. Uit de zaden ervan kan hennepolie geperst worden. De medische werking van de hennep is goed tegen chronische pijn, verminderde eetlust, ernstige spierkrampen en zelfs het syndroom van gilles de la tourette. Het wordt ook af en toe teruggevonden in schoonheidsproducten voor huid en gezicht gezien het om een droge olie gaat en daarom makkelijk in de huid dringt.

Herbal cleanser
Deze cleanser zorgt voor een zachte en gekalmeerde huid. Het product heeft een gelachtige structuur die je best inmasseert met een doek of watje. Daarna kan je hetzelfde doen met een licht in water gedrenkt watje en verder inmasseren waardoor een lichte schuimwerking ontstaat. Naast de Cannabis Sativa zaadolie zijn alle verdere ingrediënten uit natuurlijk oorsprong, heeft het daardoor een kruidachtige geur en is het zelfs ideaal voor de meest gevoelige huidjes.


Herbal concentrate
Deze gezichtsolie werd gemaakt met 13 ingrediënten in totaal waaronder 60% Cannabis Sativa zaadolie. Ook hier kan het product weer gebruikt worden bij gevoelige huidjes, maar ook de vette huid die gevoelig is voor onzuiverheden heeft er baat bij. Een olie kan afschrikkend werken gezien de meeste mensen dan denken dat het één grote plakboel wordt, maar ik kan alvast vertellen dat het niet zo is. De olie dringt heel snel in de huid en heeft zo een degelijke werking waardoor de huid weer zacht aanvoelt. 


Fijn verrast door de producten, ook al lag de basis een beetje buiten de comfort zone. Ik wilde nog toevoegen aan dit artikel dat de koekjes absoluut geen Cannabis bevatten, want heel wat mensen waren daar nieuwsgierig naar. - best hilarisch. De producten hebben een goede werking, zijn ideaal voor heel gevoelige huidjes en laten een kruidige geur achter op de huid.

Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Cleanser - € 14-
Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate - € 46-