't Is een feit dat ik de vluchtkoffer te vroeg heb ingepakt. Dat komt deels door het grote verlangen tot het zover is en mijn persoonlijke snakken naar zekerheid. Ik ben niet sterk in het afwerken van klusjes als het last minute moet gebeuren, dus daarmee. En misschien... misschien dat ik anderen kan helpen met het tonen van de inhoud ervan.


Vanaf 37 weken is het goed om de koffer in te pakken, maar gezien ik al heel wat vriendinnen ken die plots vroeger zijn bevallen, wilde ik mijn leven rust inblazen door de koffer iets vroeger te maken. Aan 33 weken begon ik de eerste dingen in te pakken en voegde ik (bijna dagelijks) kleine dingen toe die ik meekreeg als tip. Ook is het zo dat momenteel een pandemie  heerst, waardoor je niet meer naar huis kunt en je daardoor best alles goed doordacht meeneemt. Zelfs de papa heeft een eigen koffer klaarstaan met spulletjes gezien hij na de bevalling niet meer naar huis mag. Hierbij mijn persoonlijke checklist die je gerust mag afdrukken en gebruiken als je daar baat bij hebt.

 Checklist voor mama
⬜ GSM (+ oplader)
⬜ Portemonnee:
    ❐ Identiteitskaart
    ❐ Bloedgroepkaart
    ❐ Kaart DKV
    ❐ Kleingeld (voor snacks in de automaat)

⬜ Mapje in de koffer:
    ❐ Zwangerschapsboekje
    ❐ Trouwboekje of erkenningsformulier partner
    ❐ Extra documenten van je verzekeringsmaatschappij
    ❐ Geboorteplan (mits je deze hebt, had ikzelf weinig nood aan)
    ❐ Blad met contactpersonen: gynaecoloog, drukkerij kaartjes, vroedvrouw en kraamzorg

⬜ Tijdens bevalling
    ❐ Elastiekje (om haar makkelijk te bundelen tijdens de bevalling)
    ❐ Bevallingshemd - Bij mij was dit een oude pyjama die ik achteraf graag weggooi.

⬜ Toilettas
    ❐ Tandenborstel
    ❐ Mini tube tandpasta
    ❐ Deodorant
    ❐ Doucheproducten
    ❐ Crèmes (body butter, dagcrème, body-oil...)
    ❐ Haarborstel
    ❐ 2 handdoeken en 2 washandjes
    ❐ Medicatie (prenatale vitaminen indien nodig, in samenspraak met ZH, gynae...)
    ❐ Pakje zakdoeken

⬜ Kledij
    ❐ Onderbroek (+- 6 stuks)
    ❐ Sokken (+- 6 stuks, ik haat pantoffels)
    ❐ Badjas
    ❐ Voedings-bh
    ❐ 3 comfortabele outfits
    ❐ 1 nachthemd met knoopjes en 1 pyjama met korte broek

⬜ Voor baby
    ❐ 6 body’s
    ❐ 6 setjes kleding (body, pyjama of pull en broekje)
    ❐ 6 paar kousjes
    ❐  Mutsje
    ❐ Antikrabwantjes (zelf gebruik ik hiervoor kousjes)
    ❐ Knuffeldoekje
    ❐ Fopspeen (mits je dit wil; zelf wilden we dat niet)

⬜ Extra
    ❐ Afleiding (tijdschriften, tablet, boeken, muziek playlist, spelletjes)
    ❐ Flesje water
    ❐ Versnaperingen voor mama en papa (comfort food)
    ❐ Balpen, enveloppen en adressenlijst


 Checklist voor papa
⬜ GSM (+ oplader)
⬜ Portemonnee:
    ❐ Identiteitskaart
    ❐ Bloedgroepkaart
    ❐ Kleingeld (voor snacks in de automaat)

⬜ Toilettas
    ❐ Tandenborstel
    ❐ Mini tube tandpasta
    ❐ Deodorant
    ❐ Doucheproducten
    ❐ Haarborstel
    ❐ 2 handdoeken en 2 washandjes

⬜ Kledij
    ❐ Onderbroek (+- 3 stuks)
    ❐ Sokken (+- 3 stuks)
    ❐ 3 comfortabele outfits
    ❐ Pyjama

⬜ Extra
    ❐ Afleiding (tijdschriften, tablet, boeken, muziek playlist, spelletjes) 
    ❐ Flesje water

⬜ Klaarleggen in de koffer van de auto
    ❐ MaxiCosi
    ❐ Kinderwagen
    ❐ Laptop
    ❐ Verlengkabel en contactdoos
    ❐ Versiering voor op de kamer
    ❐ Drank en versnaperingen voor bezoek (*)
    ❐ Geboortesuiker (*)
(*) Enkel als bezoek is toegelaten

Om het verplegend personeel het niet moeilijk te maken doe ik alle baby- en bevallingsspulletjes bij elkaar en houd ik het gescheiden van mijn persoonlijk toilettasje en kledij. Zo hoeven ze niet lang te zoeken als er iets nodig is. Het toilettasje houd ik zo klein mogelijk door reisflesjes te vullen met enkel broodnodige verzorgingsspullen. Mochten er nog bijzonderheden zijn die ik na de ZH periode wil delen, vul ik dit artikel verder aan.

Bevalt het je?