Tijdens de zwangerschap is er één dingetje die ik volledig aan mijn laars lapte: het nemen van warme badjes. Voor mij is een bad echt een momentje me-time en al zeker om tegelijk te genieten van een gloednieuwe bathbomb of badproduct. Deze nieuwe exemplaren van The Body shop zien er misschien uit als zoete smoothies die je in de zomer zou drinken, maar eigenlijk mag je ze gewoon in je bad gieten.



Wat een originele vormgeving, want bij ontvangst dacht ik eerst dat het om smoothies ging. Fruit gooien we niet in bad, dat mag immers niet, dus was het wel goed dat het om badproducten ging. Bij de blends staan superfruit en groenten volledig in de spotlights gezien ze boordevol vitaminen en antioxidanten zitten die de droge huid zacht maken en verzorgen. Nog goed om te weten is dat ze dermatologisch zijn getest, geschikt zijn voor heel gevoelige huidjes en geen paraffine of minerale oliën bevatten. Tijdens het gebruiken, dumpte ik een royale scheut in het water zodat er schuim ontstond. Het product zorgt niet voor een grote schuimmassa, maar voor een laagje en het water kleurt volgens de inhoud van de fles.


Pear bath blend - De fruitige, zoete combinatie van peren, kiwi-olie, boerenkoolextract en verzachtende biologische Community Fair Trade-aloë vera uit Mexico kan je terug vinden in dit flesje.


Mango bath blend - Een fris geurtje in combinatie met passievruchtextract, wortelextract en Community Fair Trade-mangopitolie uit India. De geur kan ik omschrijven als zeemzoete mango.


Banana bath blend - Deze zachte, romige geur doet meteen aan een pina colada cocktail denken. Het bevat verzachtende, biologische Fair Trade-kokosolie uit Samoa, hydraterende avocado-olie en Community Fair Trade-bananenpuree die gemaakt is van bananen met de 'verkeerde' vorm.

Berry bath blend - Dit geurtje behoort tot de vier bath blend geurtjes, maar testte ik zelf niet uit. Toch wil ik hem alsnog even vermelden. De zoete, zomerse mix bevat bosbessen- en bietenextract en koudgeperste olie gemaakt van aardbeienpitjes die overblijven na het maken van confituur.


Heel fijne producten die een mooi plaatsje in de badkamer kregen, want wat zijn ze leuk gemaakt. De producten zijn normaal gezien verkrijgbaar vanaf mei, maar gezien de omstandigheden is dat onder voorbehoud. Je kan ze alvast zo snel mogelijk in de winkels vinden. Ik ben alvast fan van de zomers gemixte 'sapjes' en ook het feit dat ze producten bevatten die normaal zouden weggegooid worden (denk maar aan de aardbeienpitjes of 'foute' bananen) kan ik alleen maar toejuichen.

Pear Bath Blend - € 9
Banana Bath Blend - € 9
Mango Bath Blend - € 9
Berry Bath Blend - € 9