Al mijn hele zwangerschap voel ik mij nog niet 100% mama, maar eigenlijk ben ik het al een beetje. De bevalling nadert, dus beginnen bepaalde kwaaltjes de kop op te steken. Dit gaat van vermoeidheid naar pijnlijke voeten, dus toen Kneipp dit verzorgend me-time momentje voorstelde, zei ik uit volle (moeder)borst: "Ja!"


Heel wat mama's in spe hebben tijdens de laatste loodjes last van opgezwollen of pijnlijke voeten. Zelf heb ik daar minder last van, maar het neemt niet weg dat het bolle buikje begint door te wegen. Daarbij... voeten hebben over de hele lijn heel wat te verduren, dus verdienen ze af en toe wel een extra soigneer-momentje. Deze mini set bevat voetbadkristallen met hibiscus en vijgenextract die lekker geuren na ze in water van ongeveer 38°C toe te voegen. Na het voetenbad kan je de bijgeleverde crème inmasseren met zachte voetjes als resultaat. Goed om te weten bij het product is dat het enkel plantaardige ingrediënten, geen paraffine/silicone/minerale oliën bevat en dermatologisch is getest (ook op gevoelige huidjes).


Kneipp Recharging body and hair
Natuurlijk mag papa ook niet vergeten worden. Hij is de rots in de branding voor als het emotioneel moeilijker gaat en bepaalde fysieke dingen niet echt meer kunnen (poetsen, koken...). Dit doucheproduct kan zowel voor het lichaam als het haar gebruikt worden -lekker handig voor mannen die gewoon een fles pakken zonder al te veel te lezen- en genieten maar. Er komt een heel frisse mannelijke geur vanaf die ook mama's heel erg kunnen waarderen. Papa in spe was alvast heel erg blij dat er ook aan hem gedacht werd tijdens de laatste loodjes.


Hoe soigneerden jullie zich tijdens de laatste loodjes?