Een plantje in huis maakt de boel altijd een stuk gezelliger en levendiger. Zo heb ik zelf al heel wat exemplaren in huis staan, maar hebben ze allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn makkelijk in onderhoud. Ik mocht mij al over enkele babystekjes van Plantrebelz.nl ontfermen en mag nu ook hun serieuze soldier uitpakken.


Het concept waar je stekjes kunt krijgen deed ik al in een eerder via een review uit de doeken. Klik zeker door naar na babymommy ook plantmommy om daarover meer te lezen. Ik ben grote fan van hun stekjes waar je nieuwe planten leert kennen, doet groeien en toen de stekkie surprise box mijn weg opkwam was ik nog enthousiaster. Deze soldier box bevat ook planten, maar met een do it yourself twist eraan voor personen die wel van planten houden, maar er niet teveel werk in willen steken. Zo zie je maar dat de webshop voor iedere plantenliefhebber wel iets in petto heeft. Het soldier gamma bevat een mini-ecosysteem in een pot waar het belangrijk is om veel te kijken en weinig aan te komen.


Er zijn verschillende soldiers om uit te kiezen; zelf koos ik voor de burned soldier. Hierbij wordt verteld dat hij een zelfvoorzienende superheld is, graag in het middelpunt staat en weinig eisen stelt. Zelf vond ik het extreem leuk om dit mini eco-systeem in elkaar te zetten. Zo krijg je alle goederen afzonderlijk netjes verpakt en kan je de plantjes zelf zetten waar je ze het liefste wilt. Er is ook een handig stappenplan bijgeleverd, wat het nog makkelijker maakt, maar mocht dit nog onvoldoende zijn biedt de website ook nog een handig stappenplan via video.


Het mini eco-systeem doet water via verdamping recycleren waardoor je verder geen water hoeft te geven. Het is mogelijk dat je andere plantjes ontvangt dan wat de site aangeeft, want Plantrebelz.nl kijkt eerst welke verse plantjes ze op voorraad hebben.

Tip - Houd het terrarium gesloten, maar het is aan te raden om het deksel twee keer per week 5 uur te openen om de plantjes in topconditie te houden.


Momenteel staat onze rebel te pronken in de living en geniet ik elke dag van de aanwezigheid ervan. Een plantje in huis, maar eentje zonder teveel werk, dus dubbel score. Het leukste was nog het werkje om de hele boel in elkaar te steken wat het toch een beetje tot  je eigen project maakt waarbij je kunt vertellen aan iedereen dat "je het zeker helemaal zelf hebt gemaakt hoor! Jaja!". Grote fan en intussen al aan het kijken naar meerdere soldaten om een klein legertje te beginnen.

Burned soldier - € 30-