Less is more, maar hoe hard ik mijn best ook doe, er zijn altijd kleine prulletjes die in ons huis sluipen. Speelgoed begint op te stapelen (ook al doe ik heel vaak de grote kuis zodat het speelgoed past bij de leeftijd en kunnen van onze dochter), billencrèmes, kleding... Allemaal niet zo makkelijk om alles nog netjes bij te houden, dus maakte ik deze eenvoudige DIY organiser voor op de kinderkamer van onze dochter.


Benodigdheden
Stevig karton
Stofje
2 kapstokken
Gewone schaar of stofschaar
Lijmpistool
Aansteker (optioneel)

Stap 1 - Knip de gewenste maat uit het karton

Stap 2 - Leg de stof over het karton en knip de maat uit. Laat een boordje over.

Stap 3 - Plooi het boordje over het karton en lijm het stevig vast met het lijmpistool. Let goed op bij de hoekjes en kleef ook hier alles stevig netjes vast.

Tip - Het is niet altijd nodig om gloednieuwe spullen te kopen voor een DIY. Heb je een gescheurd kledingstuk? Dan kan je dit perfect gebruiken voor deze DIY. Hetzelfde geldt voor de stukjes karton die ik verzamelde doorheen het jaar.


Stap 4 - Knip het gepaste stukje stof uit om zakjes mee te maken. Maak dit zo speels zoals je zelf wilt, meet volgens de voorwerpen die je erin wilt steken, enzovoort.

Stap 5 - Knip een strookje karton uit. Hiervoor gebruikte ik een flexibeler (dunner) stukje karton.

Stap 6 - Kleef alles goed vast met het lijmpistool. Plooi een extra boordje over zodat er geen losse draadjes zichtbaar zijn of brand de stof vast met een aansteker.

Stap 7 - Kleef de zakjes vast met het lijmpistool.


Stap 8 - Zaag of knip de haken van de kapstok. Lijm deze vast aan de organiser.

Tip - Er zijn ook andere manieren om de organiser op te hangen (buddies, vijzen, touw...).


Er kan heel wat georganiseerd worden in deze organisers. Zo kan je verschillende crèmes makkelijk bijhouden, verzorgingsproducten..., maar ook speelgoed en kleine spulletjes kunnen erin.


Een hele leuke manier om een organiser in elkaar te zetten die perfect past bij haar kamertje. Ik had dit stofje nog liggen (ik gebruikte een deeltje bij het maken van haar kroon voor haar verjaardag baby 1 jaar) waardoor ik eigenlijk niets extra hoefde aan te kopen en alles een tweede leven inblies. Makkelijk om te maken en tof om voorwerpen in op te bergen. De DIY mogelijkheden zijn eindeloos, dus happy DIY'ing!