We worden enthousiast als we een themafeestje mogen organiseren, maar welk thema moet je precies kiezen voor een éénjarig meisje. Ik kreeg carte blanche van mijn man (joepie!) op één voorwaarde: "Het mag niet te meisjesachtig zijn". Maar welk thema is origineel en goed voor zowel een jongen als meisje?


Tijdens een bezoekje aan een lokale plantenwinkel (heel, heel lang geleden), keek ik al even bij de feestspullen om ideetjes op te doen. Ik keek bij de servetten (servetten heb je nooit genoeg) en zag een exemplaar liggen met een blauwe pastelkleurige achtergrond en savannebeestjes met hoedjes op. Ik had meteen mijn thema binnen.

Traktaten voor de crèche
Ik kreeg intussen al mega originele traktaten mee naar huis voor Anne-Marie. Moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen (blijkbaar hebben alle mama's pinterest ontdekt), maar besloot zelf in thema van haar verjaardag te blijven: feestbeesten. Wat cakejes, beestjes en pastelkleurig papier zorgden voor de traktaatjes.


Uitnodigingen
Het mag dan wel nog in bubbels zijn, toch hield het mij niet tegen om de verjaardag voor te bereiden zoals het normaal zou zijn. De verjaardag wordt intiem gevierd met twee aparte kleine bubbels van 4, dus besloten we er een verjaardagsweekend van te maken waar we netjes volgens de regels konden werken. De kaartjes bestelde ik bij Smartphoto en deze kwamen mooi, netjes en snel aan zodat ik de gasten ruim vooraf kon uitnodigen.


Kroontje
Het wijde web staat vol met de meest prachtige kronen en als kleuterjuf heb ik ook al heel wat kronen in elkaar mogen knutselen. Toch wilde ik liever een kroontje maken om meerdere keren te gebruiken (mij kennende is dat geen waar, want sowieso maak ik volgend jaar een nieuwe) door het eens in elkaar te naaien. Ik haalde mijn mama's naaimachine vanonder het stof, zocht een patroon en begon eraan. De naaimachine werkte helaas niet helemaal mee waardoor ik het met de hand moest naaien. Hierdoor zit er nog meer liefde in het kroontje, neem ik aan. De stofjes vond ik bij Veritas en naald en draad had ik al in huis. Op de dag zelf heeft ze het kroontje een volle 2 seconden gedragen.


Outfit
Voor onze dochter had ik al snel een leuke outfit voor een tof prijsje gescoord bij H&M. Het werd een lichtroze jumpsuit met luipaarden erop. Erboven deed ik een witgouden vest die we nog kregen als cadeau bij haar geboorte (danku tante S...!). Een perfecte combo, zit lekker makkelijk en ziet er vrolijk uit. Gezien het koudere weer deed ik nog een t-shirt onder de jumpsuit in een bruine kleur en met ondergoed in dezelfde kleur. Gezien haar lange haartjes knalde ik er ook nog een speld in met soortgelijke tinten.


Versiering op tafel
De feestbeesten keerden terug op de tafel en doorheen de living. Ik maakte kleine feesthoedjes en zette ze op de dieren met wat tape. Deze tape kan er nadien weer afgehaald worden zodat de beestjes nog dienst kunnen doen om mee te spelen. Verder hingen er heel wat pastelkleurige ballonnen, serpentines en deed vooral het eten dienst als opvulling. We kozen voor een tafel vol met dessertjes zodat iedereen wel wat lekkers had om van te smullen. Ook bij Hema vond ik nog een leuke stoffen slinger en kleine pompon balletjes.


Verjaardagstaart
Deze besloot ik uit handen te geven gezien ik geen bak (en kook- (laten we eerlijk zijn)) talent ben. Door op Pinterest ideetjes op te doen, had ik al snel een leuke taart in gedachten. Na wat rondvragen kreeg ik al snel de pagina van Tartatoeje in handen, dus bestelde ik (2 maanden vooraf, want stel u voor dat de cake op is) een pasteltaart met haar naam erop. Het werd een erg vrolijke taart die iedereen super lekker vond. Ook hier zorgde ik zelf voor de feestbeestjes, maar lijmde ik het hoedje er stevig op.


Wat was het een mooie dag. Het thema sloeg goed aan en was ook vrij makkelijk om in elkaar te steken. Ballonnen, versiering en speelgoed diertjes kan je makkelijk vinden en dankzij een kleine upgrade werden ze meteen een stuk specialer. We kijken terug op een heel mooie (emotionele) dag en verlangen om te zien hoe ons baby'tje verder groeit. De tijd mag gerust even blijven stilstaan...

16 mei 2021
Anne-Marie 1 jaar oud