Een kopje koffie dat met liefde en aandacht gezet wordt, smaakt. We investeerden een aantal jaar terug in een stevig koffiezetapparaat en zijn telkens op zoek naar de beste manier om onze koffie nog lekkerder te maken, dus probeerden we de Domo koffiemolen met heel veel plezier uit.


Voordelen van het zelf malen van koffiebonen - Koffiebonen malen doe je het best vlak voor je het kopje zet. Hierdoor komt heel wat geur en aroma naar boven die je meteen kunt overzetten in het drankje, maar ook de manier waarop je bonen maalt is belangrijk. Gebruik je een filter, dan mag je de bonen grover malen dan bijvoorbeeld bonen voor expresso die je heel fijn mag malen.

Tip - Laat de molen niet te lang draaien om de boontjes te malen. Door te lang te malen worden de bonen oververhit waardoor er heel wat aroma's verloren gaan en de koffie niet meer lekker smaakt. Het is goed om telkens kleine beetjes te malen.


Heel handig aan deze koffiemolen is dat het reservoir uitneembaar is. Ik merk wel dat ik deze feature niet direct gebruik als ik haast heb, dus zeker een tip bij het gebruik ervan. In totaal kan je 70gr koffie malen en hoe fijner je maalt, hoe intenser de smaak. Het overgebleven gruis deed ik in de vuilbak en het reservoir is makkelijk schoon te maken met een droog stukje keukenpapier. Makkelijk in gebruikt, netjes en een relax momentje tijdens het zetten ervan.

DOMO elektro
Domo koffiemolen DO712K - € 19,99-