Grote kerstliefhebbers zijn al een tijdje aan het aftellen naar kerstmis. Toch is het aftellen nog een tikkeltje (neem maar een grote tikkel) plezanter met een mooie adventskalender erbij. Jaarlijks komt The Body Shop met prachtige kalenders en ook dit jaar is het eentje om in de woonkamer uit te stallen met mooie producten en een mooie betekenis.


Drie verschillende kalenders met drie verschillende uitstralingen. De goedkoopste daarvan is €55 (waarde €92), de middelste € 90 (met waarde €135) en de duurste € 130 (met waarde € 228). Alle kalenders bevatten kleine en grote surprises in een pop-up doos. Een vrolijke kerst wereld geïnspireerd op 'selfless love' van personen overal ter wereld. De kalender die ik uit de doeken (of uit de doosjes) doe is de Share Love & Joy Ultimate Advent Calendar. Deze bevat drie lades waarop verschillende nummers worden verspreid. Het is dus altijd even zoeken welk doosje je als volgende mag openen, maar dat maakt het allemaal wat spannender. De totale omvang van de kalender is 36 cm x 26 cm x 22,4 cm met een gewicht van 5,6 kg.

Tip - Houd de doosjes achteraf bij om kleine dingen in te bewaren of geef een doosje cadeau aan een geliefde door er een strik rond te doen.


Elk doosje heeft iets speciaals in petto en bevat weer totaal iets anders. Zo kan je de ene dag een maskertje hebben en de andere dag een full-size shampoo. Hoe dan ook zijn het fijne bestsellers van het merk met zowel oude bekenden als gloednieuwe producten. Tijdens het nemen van een nieuw doosje vind je af en toe eens een 'little act of kindness'. Dit zijn kleine dingen waarmee je een glimlach op het gezicht van een andere kunt toveren.


De kalender bevat 25 verrassingen, dus kan je 25 dagen lang genieten tot kerstmis. Personen die de inhoud van de doos niet willen weten, klik dan nu weg. Wie wel nieuwsgierig is, scroll maar lekker door:

British Rose Shower Gel 250ml
Camomile Cleansing Butter 20ml
Vitamin E Hydrating Toner 250ml
Konjac Sponge
Vitamin E Face Wash 125ml

Shea Shower Cream 60ml
Coconut Lip Butter 10ml
Oval Bath Sponge
Berry Bath Blend 250ml
Chinese Ginseng & Rice Face Mask 15ml

Vitamin C Sheet Mask 18ml
Vitamin C Glow Boosting Moisturiser 50ml
Mango Body Mist 100ml
Shea Shampoo 250ml
Pink Grapefruit Lip Butter 10ml

Shea Conditioner 250ml
British Rose Body Scrub 50ml
Mango Hand Cream 30ml
Mango Body Yoghurt 200ml
British Rose Hand Cream 30ml

Himalayan Charcoal Face Mask 15ml
Shea Body Lotion 200ml
Drops of Youth™ Sheet Mask 21ml
Drops of Youth™ Concentrate 30ml
Avocado Body Butter 200ml


De kalender bevat oude bekenden, maar ook gloednieuwe producten. Leuk om op deze manier eens totaal andere producten uit te proberen van het merk die je anders misschien niet zou aanschaffen in de winkel. Voor het overgrote deel van de kalender krijg je volwaardige full-size producten, maar er zijn ook verrassende verzorging items zoals een konjac spons en gewone spons in te vinden. Alleen maar leuk lijkt mij en een leuke twist aan het dagelijks openen van een vakje. Alweer een zeer mooie adventskalender met een prachtige inhoud en een groot plezier om deze te ontdekken. Na het maken van het review, stopte ik alles mooi terug om dan vanaf 1 december weer volgens plan te openen. Ik kijk er nu al naar uit...

Share Love & Joy Ultimate Advent Calendar - € 130-