Met twee fulltime gaan werken en dagelijks verse maaltijden willen serveren (met een dreumes erbij); 't is niet altijd evident. Het koken neemt heel wat tijd in beslag waardoor we zochten naar een gezonde, lekkere, weinig tijdrovende... oplossing. Mealhero vinkt zowat elk puntje van onze lijst af, dus volgt nu een uitgebreid review over onze eerste ervaring met de box. - En met een leuke kortingscode onderaan dit artikel!


Over mealhero - "Onze slimme stomer doet het koken voor jou. Scan jouw ingrediënten en laat onze oven elke maaltijd perfect vers bereiden. Helemaal zoals de chef bedoeld had. Echte homecooking maar dan zonder het werk. Scannen, starten, relaxen. De Mealhero chefs bedenken elke week 40 gevarieerde en gezonde recepten die ze vriesvers voorbereiden. Alles wordt handig gesneden, gekruid en verpakt bij jou thuis bezorgd. Jouw slimme stomer kookt alles vriesvers klaar. We bezorgen enkel een foodbox wanneer je bestelt en staan nooit zomaar voor je deur. Onze eigen vrolijke bezorgers, bezorgen jouw gezonde foodbox elke maand wanneer het jou past."

Het is aangeraden om vooraf de mealhero app te installeren voor registratie, voorkeuren en ook het bekijken/uitkiezen van maaltijden. Als je wilt bestellen is het zelfs mogelijk om tot 8 weken vooraf te doen zodat je ruimschoots alles in kunt plannen. Er is telkens keuze uit een 40 tal maaltijden voor zowel liefhebbers van vis, vlees als vegan. Bij levering is het nodig om zeker thuis te zijn tijdens de levering gezien het om diepvriesmaaltijden gaat. Zorg dus vooraf ook dat er plaats genoeg is in de diepvries om alles erin kwijt te kunnen. Samen met de maaltijden wordt ook de slimme stomer meegeleverd.

Tip - Personen die bijvoorbeeld minder van aardappels houden kunnen deze vervangen door couscous, bloemkoolrijst, volkorenpasta, groenten gerechten... tijdens het bestellen van maaltijden.


Alle gerechten worden in 1 persoons verpakkingen en diepgevroren geleverd. Deze steek je meteen in de diepvries om dan later weer bijeen te sprokkelen. Je opent de app, krijgt de juiste hoeveelheden en doosjes te zien en neemt al het nodige eruit. Meestal zijn er drie doosjes bestaande uit vlees/vega/vis, groenten en aardappel/rijst/pasta, maar het is niet altijd nodig om altijd volgens de voorgeschreven maaltijd alles klaar te maken. Bij een 'laten we eens zot doen dag' scan je een willekeurig doosje naar voorkeur in en doet de stomer de rest van het werk.

Bij het eerste gebruik van de slimme stomer moet je deze eerst verbinden met wifi. Hierdoor kan hij connectie maken met de mealhero app, weet hij precies wat je besteld hebt, wat je nog op voorraad hebt in de diepvries, enzovoort. Even een kort overzichtje hoe je de stomer in moet stellen en gebruiken:

Hoe de slimme stomer gebruiken
1. Verbind de stomer met wifi (enkel bij eerste gebruik)
2. Vul het apparaat met water tot het aangegeven streepje. Haal hiervoor eerst de drie bakjes en grijze compartiment weg.
3. Neem de nodige bakjes uit de diepvries. De app geeft volgens de maaltijd aan welke bakjes je nodig hebt en hoeveel.
4. Scan de bakjes in door het etiket op het deksel in te scannen.
5. Doe de inhoud van de doos in het bakje. Een lichtje geeft aan in welk bakje het precies mag. Heb je bijvoorbeeld 2x appelmoes, moet je deze ook 2x inscannen en in hetzelfde bakje doen.
6. Doe het witte deksel op de stomer en laat hem zijn werk doen. Een timer toont aan hoe lang het nog duurt.
7. Ga even dansen, doe de was, drink een wijntje...
8. Een geluidssignaal (bij ons was dat toccata and fugue in D minor van Bach. Best een droog nummertje dat we vrolijk begonnen door te neuriën wanneer het voorbij was. En geloof mij, de muzieknoten zijn moeilijk te zingen. Mocht er een mogelijkheid zijn om Never gonna give you up toe te voegen als liedje zijn wij ook fan).
9. Opdienen en opsmikkelen

Tip - De app heeft heel wat handige how to filmpjes over het opstarten van de stomer, klaarmaken van maaltijden, enzovoort.


Zelfs mijn ventje kon deze maaltijden heel goed appreciëren. Hij is niet altijd een even makkelijke eter, maar de stomer zorgt voor een goede smaak en gezonde maaltijden. De porties zijn ook meer dan voldoende. Ze zijn ongeveer 500 gram per persoon (200 gram groenten, 150 gram koolhydraten en 150 gram vlees). Zelf had ik altijd overschot van mijn portie waardoor dochterlief probleemloos kon mee eten van de maaltijd voor twee personen. Prijsgewijs mag je ongeveer tussen de € 6,85 en € 7,85 per maaltijd rekenen. Een prijs waarvoor je meteen kunt eten en eigenlijk weinig tot geen werk hebt qua voorbereidingen en afwas (dan ben ik nog niet begonnen over het schoonmaken van de keuken na het koken, wat ook veel tijd in beslag neemt). Zo betaalden we zelf ongeveer € 85- voor 12 maaltijden (voor 1 persoon), dus konden we hier 6 dagen mee verder voor 2 personen. Nog een groot voordeel (voor ons) is dat je de maaltijden kunt eten wanneer je maar wilt. Zo is het mogelijk om tussendoor toch nog eens een maaltijd te koken, spontaan frietjes van de frituur te halen als je daar zin in hebt... gezien de maaltijden in de diepvries zitten. Eerdere maaltijdboxen die we hadden moesten we binnen een bepaalde tijdspanne opeten door de houdbaarheid waardoor het spontane een beetje wegvalt. Deze box gaat dus beter mee met ons levenspatroontje (makkelijk, gezond en snel).


We zijn zeker en vast fan van de box gezien het volledig paste in ons drukke schema. Na het werk willen we graag gezond koken en deze stomer zorgde ervoor dat het heel makkelijk werd. Alle nodige maaltijden werden geleverd zodat we geen extra aankopen meer hoefden te doen. De maaltijden zijn niet enkel gezond, maar ook heel lekker en zeker ruimschoots voldoende om onze magen te vullen. Tot slot mag ik ook nog een leuke korting geven van mealhero voor de eerste drie boxen die je bestelt. Zo krijg je € 15 korting bij de eerste drie boxen (dus 3x €15) met de code 'LAURENCE3X15'.