Grote coffeelovers zullen begrijpen als ik zeg dat een goed kopje koffie deugd kan doen. Dat ze er zelfs een hele collectie aan wijden bij Essence doet merken dat Caramel Macchiato, Expresso of pumpkin spice lattés heel wat harten sneller doen slaan. Een perfecte mix tussen koffie en make-up met de trend edition (limited edition) Coffee to glow.


Koffie prikkelt de zintuigen, want denk maar aan de huiselijke geur van versgemalen koffie. De milde behandelingen van cafeïne en koffiebonen geven de huid een boost en zorgen zelfs voor een stralende teint. Ook komen de warme kleuren in de hele lijn naar boven die je soms terugziet in verschillende koffie drankjes. Ingrediënten als Vitamine E en kokosnoot olie zorgen voor extra verzorging die je nodig hebt. In totaal bevat de limited edition lijn een zevental producten waarvan ik er nu drie uit de doeken doe. Dit artikel mist de body & mind wake up mist, healthy glow face scrub, scented highlighter brush en under- eye energy treatment.

Eyeshadow palette 01 Up For coffee?
Een palette met een prachtige mix van kleuren die je in verschillende koffietjes kunt terugvinden. Een kartonnen gouden doosje met gouden glanzende letters dat sluit via een magnetisch systeem. Makkelijk on the go en meteen ideaal om heel wat oogmake-up looks mee te creëren. Persoonlijk trok het palette mij extra aan omdat het om zachte warme tonen gaat, gecombineerd met shimmer oogschaduw. Ideale kleuren om in de oogplooi aan te brengen en als dat nodig is op te bouwen tot een intensere look.


Coffee lip scrub
Kouder weer staat voor zwakkere lippen. Barstjes, losse velletjes... noem maar op. Op het eerste zicht rook ik niet heel veel koffie, maar na het aan te brengen op de lippen kwamen heel kleine scrubdeeltjes tevoorschijn die ik verder in masseerde door kleine ronddraaiende bewegingen te maken met mijn wijsvinger op de lippen. Vooral de oliën kwamen naar boven die stiekem vergelijkbaar waren met een vette vaseline, wat meteen een aangename hydratatie gaf. Nadien wreef ik alles eraf om dan een lip kleurtje erop te doen.


Highlighter beans
Hoe meer glans hoe beter, right? In dit product kwam de koffiegeur het meest naar boven (op pikte mijn neus het toch sterker op). Prachtige warme goudtinten voor een warme glow op bepaalde punten als het gezicht zoals de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen, cupidoboogje boven de lippen, enzovoort. Essence raadt aan om het voorzichtig te gebruiken gezien het intens is, maar ik ging er helemaal los mee.


Het oogschaduw palette is fijn in gebruik en heeft, zoals eerder vermeld, kleurtjes die zowel een naturelle als va va voom look kunnen maken. De kleuren liggen in elkaars buurt (het zouden broertjes of zusjes kunnen zijn) waardoor je de insiteit ervan kunt opbouwen. Ze blenden makkelijk in elkaar en pakken ook vlot op het ooglid (na het aanbrengen van een degelijke primer). De enige oogschaduw waar ik minder mee overweg kon is de doorzichtige met balletjes in. Is dit een soort primer? Of iets om op te bouwen? Misschien nog iets om verder uit te proberen. De scrub voelt zalig (vettig) aan op de lippen wat ideaal is voor koudere schurende dagen en laat een licht bruin doorzichtig kleurtje achter op de lippen. Tot slot is de highlighter aanwezig, maar heel moeilijk om vast te leggen op foto. Een warme lichte glans (die opgebouwd kan worden) zorgt net voor dat tikkeltje meer.


Dit assortiment is te vinden bij Kruidvat in de schappen van Essence van begin november tot half december 2021. Gezien het om een limited edition gaat (en je iets wilt scoren) is het aan te raden om niet te lang te wachten als je iets aan wilt kopen, want op=op. Zelf word ik extreem blij van deze collectie. Koffie geeft een boost, staat voor gezelligheid en dat komt in deze limited edition Coffee to glow helemaal terug. Wie nog twijfelt over de geur raad ik aan om gewoon eens langs te gaan en er de neus aan te zetten. Het is aanwezig, maar zeker niet overheersend. Budgetvriendelijk, leuk om naar te kijken en fijn pigment.

Eyeshadow palette- €6,99
Coffee lip scrub – €1,99
Highlighter beans – €3,89