Middenin de mooie zomer van 2022 waar we vooral heel lang gedaan hebben (en stiekem nog steeds bezig zijn) met rust vinden. Deze snapshots gaan over de laatste maanden van het schooljaar en een deeltje van onze zomervakantie.

.
.
.
Gezien we (alweer...) een drukke periode achter de rug hebben, was het hoog tijd om het album nog eens aan te vullen. Iets wat ik heel graag doe en erg van ontspan door het gebruik van washi tape, te knippen, tekstjes te verzinnen... Anne-Marie was heel geïnteresseerd en begon spontaan na te vertellen.

Het jaarlijkse schoolreisje dat eindelijk mocht doorgaan na twee jaar naar de snoezelkermis in Kortrijk: Villa Imagina. Ideaal voor de jongste kids waar ze kunnen proeven, ervaren, snoezelen, ontdekken, enzovoort. Vooral de caravan ballenbad, muzikale kamer en zoektocht naar ballonnen/blote voetenpad vielen in de smaak.

Een zondagse trip naar Jungle City waar we alledrie erg van genoten hebben. Ik schreef al een volledig artikel over onze ervaring.

Normaal gaan we jaarlijks naar Cirque du soleil, maar deze tickets dateren van 3 jaar terug gezien de pandemie. Een prachtige show, stunts, mooie inkleding... maar ook de muzikanten (die af en toe deelnamen aan de show, publiek extra entertainden) waren indrukwekkend.

Ik was stiekem trots op mijn mooie tafel, dus maakte ik een kiekje. Manlief maakte verse stoofvlees met frietjes dat volgens mij wel werd gesmaakt door het bezoek.

Een laat vaderdag cadeautje voor onze beide ouders, dus gingen we gezellig ontbijten in Violetta in Menen. We werden er heel vriendelijk ontvangen en kregen een super lekker ontbijt zoals gewoonlijk. Ook een grote aanrader voor koffietjes en pannenkoeken ('t is maar een tip).

Vakantie betekent ook tijd om te klussen in huis. Hier kan mijn man probleemloos uren in rondwandelen...

Eens rondneuzen op de opendeurdag op het werk van papa en intussen bijpraten met vrienden. De gezelligheid die je het liefst elke dag in je dag wilt plannen.

Meteen nadat de vakantie van mijn ventje in ging, vertrokken we een weekje richting naar Normandië. Een reisje dat we al deden met de moto een aantal jaar terug, maar we eens opnieuw wilden proberen met onze tweejarige spruit. Intens met zo'n tweejarige, maar het was fijn om eens volledig uit de dagelijkse gang van het leven thuis te gaan.

We verbleven vlakbij Honfleur, dus gingen we de eerste dag ontbijten in de middeleeuwse binnenstad. Dit momentje was puur genieten.

Geen Normandië zonder een crêperie te bezoeken en dit exemplaar lag verstopt tussen de boerderijen en smalle straatjes. Manlief koos voor een burger op Normandische wijze (met appeltjes en kaas) die hij heel lekker vond. Daarnaast gingen we ook een Calvados proeverij bezoeken gezien het drankje de trots van de streek is. Niet ons favoriete drankje, maar de Calvados Experience was wel de moeite om eens te bezichtigen.

Eenmaal thuis was het tijd voor project 102524 in huis, want dit toilet bij de inkomhal moet al een hele tijd onder handen genomen worden. We kozen tegels en willen ook met houten elementen er een gezellig hoekje van maken. Wordt vervolgd...

Hier en daar stonden kidsdates gepland met vriendinnen waar ik doorheen het jaar veel te weinig tijd voor vrij maak/vind... Het is altijd een hele opgave om vrije gaatjes in de agenda te vinden, dus planden we al meteen de volgende in.

Hoe ziet jullie zomervakantie eruit?