De donkere dagen vergezeld met regen zorgen ervoor dat we nogal creatief uit de hoek moeten komen om de kinderen te entertainen. Hoewel... met het ouder worden van onze dochter komt ook het zelfstandig spel goed gang. Toch kon deze mama het niet laten om weer iets nieuws voor haar te maken.


Al van kinds af maak ik graag zelf speelgoed en stiekem vond ik het maken nog plezanter dan het uiteindelijk spelen. Het was dan ook oorspronkelijk de bedoeling om dochterlief veel te laten helpen met het tekenen van deurtjes, ramen en meer... maar ik was tijdens haar middagdutje zo goed op dreef dat ik het uiteindelijk helemaal zelf heb gemaakt. Goed... niet helemaal didactisch, maar nog een reden te meer om als ze wat ouder is nog een huisje te maken uit karton.


Meer dan een oude doos, lat, potlood en lijmpistool had ik niet nodig. Het internet staat vol met leuke ideetjes over hoe een huisje vormgegeven kan worden, maar zelf ging ik gewoon aan de slag zonder opzoekingswerk. Oorspronkelijk wilde ik het dak ook nog beleggen met gespaarde ijscrème stokjes, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan.


Ook de meubeltjes werden met karton gemaakt en dat ging verrassend makkelijk. Knippen, plakken, opnieuw knippen en tadaa~ dit lijkt wel op een bed en bankje. Het is ook mogelijk om meubeltjes aan te kopen, maar dit staat net iets leuker, niet?


Onze sprot koos meteen een drietal poppen uit die ze wilde gebruiken in het huisje. Deze popjes zijn uiteraard veel te groot, maar op zich maakt dat niet zoveel uit, want het spel en de dramatisatie waren er.


Hopelijk heb ik jullie aangespoord om ook zelf een huisje te maken met jullie kinderen. Helemaal kosteloos, want het kost enkel wat materiaal (dat je waarschijnlijk al in huis hebt) en wat tijd. Naast huisjes kunnen ook nog andere dingen ontstaan: meubels, bomen... of zelf verder: ziekenhuizen, politiewagens en meer... Veel plezier!