Als ik in de speelgoedwinkel sta, trek ik mijn mond meestal wagenwijd open. Wat is het moeilijk geworden om tussen al die dozen wat leuks te kiezen. Ik besloot mij te wagen (ahum, Sinterklaas besloot...) aan een Glam Goo pakket gezien slijmpjes in allerlei soorten en maten in de mode blijken te zijn. Een groot succes, blijkbaar, want ze waren er reuze-blij mee.Glam Goo over het product - "Personaliseer je doorzichtige slijm met gekleurd poeder, sterretjes, glitters en een lekker geurtje! Pimp deze sieraden en de diadeem door er slijm in te stoppen. Zo zie jij er fashionable uit en neem je je slijm overal mee naartoe!"

Deze set bevat vier glittertubes, 1 foam balletjes tube, drie pigmenten, twee kleine slijmdozen, 1 lepel, 1 geurtje (watermeloen), 1 grote slijmdoos, 1 paar oorringen, 2 ringen, 1 diadeem en 1 armband. De set zou ideaal zijn voor kinderen van minimum leeftijd 6 jaar tot en met 9 jaar. Het jaartal zal ik al meteen tegen spreken, want mijn oudste nicht is boven die leeftijd en had evenveel plezier aan de set dan mijn jongste nichtje. Ze kon ook veel beter overweg met het slijm, dacht na over wat ze ging maken, enzovoort. Mijn jongste nichtje ging eerder al experimenterend aan de slag.


Tip - Zorg voor een placemat om de tafel of vloer te beschermen. 
Door de poeders en glitters kan het nogal vuil worden.

Vooraf rolde ik een papieren tafelkleed uit en legde deze op de grond als bescherming. Zo konden ze zich naar hartenlust amuseren en hoefde ik mij achteraf niet teveel zorgen te maken over het opruimwerk (en alle glitters die rondvliegen). Ik bleef wel bij de kids wanneer ze met het slijm speelden om te helpen waar nodig. Zo was de doos stevig ingepakt en kregen ze deze niet meteen los - door het nerveuze enthousiasme. Mama to the rescue, want met een schaar ging het zoveel makkelijker om alle stukjes los te krijgen.


Het pakket bevat kant en klaar slijm dat de kinderen kunnen pimpen naar eigen wens. Zo kunnen ze glitters toevoegen, pigmenten, geuren... en kunnen ze die bewaren in één van de juwelen. De set bevat zoveel slijm dat alle juwelen gevuld waren, maar er nog slijm over was. Door wat extra tupperware potjes erbij te nemen hadden ze snel meer plaats om alles op te bergen.


Gebruiksaanwijzing
Stap 1 - Kneed een gewenste hoeveelheid slijm tot het niet meer plakt.

Stap 2 - Voeg glitters, geuren en kleuren toe aan het slijm.


Stap 3 - Goed kneden!

Stap 4 - Klaar!


Mijn nichtjes waren razend enthousiast bij het zien van de doos en konden er niet snel genoeg mee aan de slag gaan. De doos vertelt dat de leeftijd tussen de 6 en 9 jaar ligt, maar eigenlijk reikt het verder dan dat. Ik raad wel aan om vooraf hun 'werkplaats' goed voor te bereiden met placemats of een tafelkleed zodat er achteraf geen problemen zijn en ze zich naar hartenlust kunnen uitleven. Wanneer ze aan het spelen waren bleef ik ook vlakbij zodat ik ze kon helpen als dat  nodig was. Het beleverde alvast een middagje vol fun op en ze gingen met een zak vol dozen met slijm naar huis. Grote aanrader!

Glam Goo
Glam Goo JEWEL Fashion Pack - Sieraden maken € 44,95-