AVA is een winkel waar ik al sinds kleins af aan heel graag naartoe ga. Door enkel en alleen de winkel binnen te stappen, krijg ik superveel zin om vanalles uit te proberen, borrelen er creatieve ideetjes en begint het te kriebelen... Toen AVA met wilde samenwerken was ik dan ook reuze-reuzeblij en spurtte ik naar de dichtstbijzijnde shop met een volle winkelmand tot gevolg.


Posca pennen
Personen die graag tekenen zullen zich absoluut amuseren met Posca pennen. De posca pennen bevatten een soort verf met een intens pigment waardoor je meteen mooi, duidelijk resultaat krijgt. Belangrijk is wel om achteraf alles goed te vernissen zodat je er nog heel wat jaren plezier van hebt. Zelf krabbel ik al te graag op oudere voorwerpen om ze nieuw leven in te blazen zoals een oude handtas DIY met posca pennen. AVA heeft heel wat voorwerpen zoals doosjes, spiegels, kaders... waarop je kunt tekenen om dan cadeau te doen. Als grote fan van Nu Niet Laura besloot ik een werk van haar te kopiëren op een flessenopener, maar dan met een kleine twist eraan door de naam Jeanske eraan toe te voegen. Meteen persoonlijk, origineel en super tof om te geven.


Fimo klei
Iets waar ik jaren terug goed mee overweg kon en miniatuur artikelen mee maakte, maar ik nu een andere weg op wilde. Zo is Fimo klei ideaal om oorbellen of andere juwelen mee te maken. Door te experimenteren krijg je heel leuke creaties: kleuren mixen, marmeren effect, tegen elkaar plakken, uitrollen, combineren met bladgoud, duwen in mallen... en dit met verschillende uitsteekvormpjes. De vormpjes vond ik bij het Fimo rek en bij de taart- en bakartikelen. Om het geschenk af te werken en in te pakken, maakte ik ook een oorbellenhoudertje met stevig scrapbook papier. 


Linosnede/stempels
Mogelijk kennen heel wat van jullie de linosnede als iets wat je in het lagere onderwijs hebt uitgeprobeerd. Jammer dat enkel de basis wordt uitgelegd, want eigenlijk kan je er prachtige, fijne stempels maken met deze techniek. Het enige wat het vraagt is enige oefening, fijn handwerk en geduld. Op zich lukt alles met een scalpel mesje, maar zelf gebruikte ik bijzonder lino gereedschap. Ik creëerde voor het (blog)papierwerk een stempel met logo erop, maar je kunt ook een naam, bepaalde afbeelding, foto... herwerken tot een stempel.


Bloemenpers
Iets wat je op zichzelf kan geven, maar ook kunt gebruiken om een cadeau mee te maken. Deze pers is ideaal om bloemen, vruchten, bladeren... plat te drukken en te drogen. Je kan er heel wat kanten mee op qua DIY zoals kaarten, in combinatie met giethars, potpourri, kruiden  voor zelfgemaakte zeep... 


Bloemenkrans
Nog eentje in de trend van voorgaande DIY gezien hier ook droogbloemen aan te pas komen. AVA biedt heel wat verschillende cirkels en dit exemplaar vond ik in de kersthoek. Zo zijn er exemplaren om op te hangen, maar deze heeft een standaard zodat je hem ergens op kunt plaatsen. Ideaal om kerstballen aan vast te maken, een kerstkrans te creëren, vol met polaroid foto's te  hangen... noem maar op. Zelf amuseerde ik mij met (zoals ik eerder zei) droogbloemen die ik vastmaakte met naaigaren.


Giethars
Steeds meer en meer proberen giethars (ook gekend als resin) uit. Hierbij mix je twee vloeistoffen met elkaar waardoor ze doorzichtig hard worden. Tijdens het proces van harder worden kan je vanalles in de vloeistof drukken zoals kleuren verf, voorwerpen, bloemen en meer. Zo blijft alles wat je erin drukt voor eeuwig bewaard. Heel veel technieken probeerde ik nog niet uit, maar ik probeerde wel om de hars in medalionnen te gieten. Belangrijk hierbij is om onder de open medaillons tape te plakken zodat de hars niet alle kanten op vloeit. Leuk voor juwelen, sleutelhangers en meer.


Wat heb ik mij geamuseerd met deze mini voorstellen. Ik hoop jullie alvast warm gemaakt te hebben om dit jaar eens iets extra persoonlijks te geven (lees: zelfgemaakt). Daar zit zoveel meer liefde en plezier in. Ik werd alvast goed getriggerd tijdens mijn bezoekje aan AVA en weet dat het bij het volgende bezoek niet anders zal zijn. Fijne feestdagen (en schone cadeautjes gewenst).