Nog leuker dan cadeautjes geven is het inpakken ervan. Ik vind het jaarlijks een zeer rustgevend werkje om cadeaupapier te halen, lekker de tijd te nemen om met zorg te versieren en uiteindelijk nog blijer te zijn als personen hun pakje zien. Dit jaar kreeg ik het idee om dat met bruin papier van AVA en droogbloemen te doen.


Wat je precies nodig hebt hangt af van de voorkeur. Zelf wilde ik de cadeaus eenvoudig en lief houden. Door al de nodige spulletjes bijeen te sprokkelen hoefde ik enkel nog droogbloemen en bruin inpakpapier aan te kopen. Wie nog nadenkt over leuke cadeautjes kan misschien terecht op een eerder artikel voor 6 kerstcadeau's knutselen met AVA.

Mogelijke benodigdheden
Cadeau's (obviously)
Inpakpapier (bruin, wit, gekleurd...)
Lijmpistool
Droogbloemen (zelf gedroogd of aangekocht)
Touw (jute, wit...)
Washi tape
Dubbelzijdige tape, gewone tape...
Schaar (soorten schaartjes)
Stiften
...


Het internet staat vol met methoden over hoe je iets kunt inpakken zoals zakjes maken, gewone tape, washi tape, japanse wijze (waarop ze schuin inpakken zonder tape), enzovoort. Zelf ging ik voor dubbelzijdige tape en het overlaten van wat papier om deze dan dubbel te plooien of te verfrommelen. Door dubbelzijdige tape te gebruiken zie je geen extra tape en zit alles netjes weg. Randjes die overbleven knipte ik speels weg met een kartelschaar (die ik al jaren uit de kindertijd heb liggen).


Voor de afwerking hield ik het enkel bij touw en droogbloemen. Gezien ik al een voorgemaakt boeketje had, was het niet moeilijk om kleine mini boeketjes te maken die ik dan op mijn cadeau's ging plakken. Het kleven kan op verschillende manieren, maar zelf deed ik het met een lijmpistool. Ik deed eerst wat lijm op het pakje, duwde de bloemen erin en ging er nog eens over om een soort slotje te maken. Zo kunnen de bloemen later nog gebruikt worden in een vaasje.

Tip - Om niet te vergeten voor wie welk cadeautje bedoeld is, schrijf ik elk jaar de naam op het pakje van de ontvanger. Soms is iets zo ingepakt dat je zelf niet meer weet wat erin zit.


Leuk om te doen, pure ontspanning en een zeer budgetvriendelijke manier om cadeau's leuk in te pakken. Zelf kocht ik er bloemen en inpakpapier mee bij AVA, maar als je wilt kan je alles vanaf 0 maken. Bloemen zijn makkelijk te drogen en ook het papier kan je wisselen voor gerecycleerde papiertjes die je doorheen het jaar verzamelde. Een cadeau is dan zoveel meer dan de inhoud, want er zit een heleboel liefde errond.

Happy DIY!