Wie heeft er vroeger nog extreem veel tijd versleten op Crash Team racing of Mariokart? Nu gaan we een stapje verder, want bij Battlekart sta je gewoon middenin het spel. Of we uit de bocht vlogen of iets te snel hebben gereden lezen jullie in dit artikel...


Battlekart combineert het elektrisch karten, videogames en VR met elkaar. Ideaal voor een teambuilding of vrijgezellen, maar zelf gingen we er doorheen de week met een viertal personen langs. Wie niet deelneemt kan meekijken langs de piste of zelfs bovenop de tea-room (met zicht op de twee parcours) een drankje sippen.

Het boeken van een game kan vooraf via de website, maar ook ter plaatse kan je nog een aantal zaken regelen of aanpassen. Zo is het mogelijk om voor iedereen een nickname te kiezen, de volgorde van de spelletjes te veranderen en zelfs een persoon extra bij te rekenen - Zelf hadden wij in de groep een dame die nog twijfelde om mee te doen, maar bij het zien van de karts er meteen wilde invliegen. Mocht je te laat komen bij een spel is het mogelijk om aan het eerstvolgende spel deel te nemen, maar ik raad aan om toch een halfuurtje vooraf aanwezig te zijn.


Net voor het spel begint is het nodig om alle zakken leeg te maken en in een kluisje te doen. We kregen uitleg over de regels, afspraken en besturing van de karts en kregen toen eentje aangewezen. In totaal kunnen er twaalf spelers tegelijk op een piste komen, maar omdat er geen andere personen in ons tijdstip boekten, hadden we de piste voor onszelf. In totaal is er keuze uit een vijftal spelletjes en kan je voor één spel (één ronde) 15 minuten aan de slag. Hoe lang je een spelletje speelt, in welke volgorde... bepaal je eerder bij de boeking (of aan de balie) en hoe meer rondes je boekt, hoe goedkoper het wordt.


Soort battles
Battlerace - Hiervoor zijn verschillende circuits te kiezen die van makkelijk naar moeilijk gaan. Je gebruikt bonussen om de tegenstanders te vertragen, aan te vallen of te ontwijken. Wie het eerst de meeste rondjes heeft afgelegd is de winnaar.
Battlecolor - Probeer je kleurenspoor op de piste zo grootmogelijk te maken. Van zodra je 10 vlakken naast elkaar hebt ingekleurd, kan je bonussen inzetten om tegenstanders te vertragen.
Battlefoot - Schiet een voetbal in het doel van de tegenpartij. Eigen voetbal, maar dan met karts.
Battlesnake - Verzamel zoveel mogelijk gekleurde bollen om je staart te verlengen, maar pas op... rijd niet over de staart van iemand anders, want dan begin je terug vanaf 0.
Battlevirus - Bestrijd samen met je team een virus. Samenwerken is de boodschap!

Zelf kozen we voor twee spelletjes: Battlerace en (op aanraden van een kennis die toevallig voor ons mocht spelen) battlesnake. Eerst was het circuit makkelijk om er even in te komen en de verschillende functies te leren kennen, maar na enige tijd werd de piste aangepast en moeilijker. Tot slot was er battlesnake die eerder tactisch was en volledig andere personen wonnen dan tijdens de race. Tijdens het spel past het scorebord zich vanzelf aan zodat je altijd weet wie aan de leiding staat.


Omdat iedereen die deelneemt een winnaar is, kroop iedereen nadien op het podium voor een leuke foto. Aan de euforie te zien, is het duidelijk dat we nog eens terug zullen komen. Het is absoluut niet nodig om vooraf enige kartervaring te hebben gezien ze heel eenvoudig te besturen zijn. De battles geven een nieuwe dimensie aan het gekende karten en zorgen voor een serieus extra funfactor. Een tip voor een avondje weg (of gewoon lekker na het werk zoals wij deden) onder vrienden, het gezin, familie, collega's...

Meer info op Battlekart