Er wordt wel eens verteld dat het mooiste wat een vrouw kan dragen haar lach is. Als die lach er niet gezond uitziet, ben ik het daar niet helemaal mee eens. Toen iWhite mij contacteerde, aarzelde ik niet om hun product uit te proberen. 

iWhite Instant Teeth Whitening bevat producten die de tanden witter maakt en hen verzorgt. iWhite heeft een complete set beschikbaar, maar verkoopt de producten (en hun navulling) ook apart. Zelf kreeg ik de complete set. Ik was aangenaam verrast over de inhoud ervan, want iWhite denkt aan onderdelen die anderen niet meteen in de box zouden stoppen. De set bevat: iWhite Instant teeth whitening kit, iWhite tooth polisher, iWhite Instant Whitening mondwater, iWhite Instant whitening tandpasta en tandfloss. Tot slot zit er ook een mini handleiding bij met simpele stappen in beschreven.iWhite Instant Whitening Kit
Ik mocht al eerder witmakende producten testen en telkens bots ik op bitjes. Toch zijn deze bitjes anders omdat je ze niet hoeft te vormen naar de tanden, geen product hoeft af te meten, enzovoort. Deze bitjes hebben al de juiste hoeveelheid in zich waardoor je ze enkel nog maar tegen de tanden hoeft aan te zetten. Geloof mij: het bespaart een heleboel geklungel. In totaal zijn er vijf bitjes, dus kan je vijf dagen na elkaar een bitje indoen. Deze moet je 20 minuutjes per dag in doen, dus terwijl ik dat deed keek ik T.V. of las ik wat. Ik merkte na de eerste keer geen overdreven verschil, maar voelde (en zag) dat mijn tanden er gezond en glad uitzagen. De dagen nadien merkte ik dat verkleuringen, de gele tanden ... stilletjes aan witter werden.

Hoe gebruikt u het?
1. Poets uw tanden voorzichtig vóór iedere behandeling
2. Zorg dat uw handen schoon en droog zijn
3. Haal het voorgevulde bitje uit de gesloten verpakking en plaats het meteen in uw mond. Zorg ervoor dat de gel in contact komt met het tandoppervlak. De bovenste en onderste tanden kunnen tegelijkertijd worden gebleekt.
4. Plaats uw lippen rond het bitje en sluit voorzichtig uw mond. Opgelet: te hard bijten kan ervoor zorgen dat de gel uit het bitje wordt gedrukt en niet meer in contact is met de tanden.
5. Verwijder het bitje na 20 minuten en gooi het onmiddellijk weg. Spoel voorzichtig de achtergebleven gel van uw tanden en tandvlees met water.iWhite Instant Whitening Tandpasta
De witmakende tandpaste gebruik ik intussen elke dag. Doordat er een degelijk grote tube in de set zit, kan je het witmakende ritueel nog een tijdje voortzetten na de bitjes. De tanden worden gereinigd en krijgen intussen een witmakend product over zich heen. Daarna spoel ik nog even extra met water zodat er zeker geen restjes tandpasta meer overblijven. Nadien krijg je stapje voor stapje iets wittere tanden, maar vooral een fris, glad en gezond gevoel.

Hoe werkt het?
Werking 1. Actieve en onmiddellijke bleking op basis van PAP voor dagelijks gebruik
Werking 2. Microreinigende kristallen verwijderen verkleuringen van het tandoppervlak
Werking 3. Polyfosfaatdeeltjes beschermen tegen tandvlekken en hebben een onmiddelijk witmakend effectiWhite Instant Whitening Mondwater
Het mondwater gebruik ik meteen na het poetsen van de tanden. Het verwijdert tandplak en voorkomt de vorming van nieuwe tandplak. Hierdoor krijg je een erg fris gevoel en worden de tanden sterker door de werking van fluoride. Een goede tandverzorging bestaat niet enkel uit poetsen, maar ook uit spoelen met mondwater, flossen, enzovoort. Met dit pakket heb je alles bij de hand om het meteen goed te doen. Voordat je het product gebruikt moet je de fles goed schudden.

Hoe werkt het?
Werking 1. Onmiddelijk witter effect door blauwe covarine
Werking 2. Hexametafosfaat verwijdert tandplak en voorkomt vorming van nieuwe tandplak
Werking 3. Actieve onmiddelijke bleking dankzij PAP (nieuwe witmakende stof)


iWhite Tooth Polisher
De tooth polisher is het meest bijzondere instrument in het pakket. Voor de eerste keer mocht ik mij wagen aan een polisher voor de tanden die tandplak en oppervlakkige vlekken verwijdert. Ook hier zit alles wat je moet hebben in de doos (tot de batterijen voor het apparaat toe!). Je polijst de tanden één voor één voor enkele seconden. Een werkje dat wat tijd in beslag neemt, maar je ziet wel meteen verschil. Dan is een beetje moeite niet zo'n grote opgave. Gezien het apparaat veel lawaai maakt, deed ik dit ritueel altijd in de vroege avond. Ik wil immers mijn partner niet wakker maken met een hoop gezoem.

Hoe gebruikt u het?
1. Poets uw tanden vóór ieder gebruik
2. Plaats een kleine hoeveelheid iWhite polijstpasta aan de binnenkant en op het puntje van de polijstkop en breng eveneens wat polijstpasta aan op de tanden die u gaat polijsten
3. Plaats de roterende kop voorzichtig op ieder vlak van de tand die u gaat polijsten
4. Polijst iedere tand gedurende een paar seconden
5. Spoel uw mond nadat u w tanden heeft gepolijst


iWhite Tandfloss
Het gebruik van tandfloss is een kwestie van gewoonte. Persoonlijk had ik de meeste moeite met deze stap omdat ik anders mijn tanden nooit flos, terwijl dat eigenlijk wel dagelijks zou moeten. Restjes die blijven hangen op moeilijk bereikbare plaatsen moeten immers ook verdwijnen. Deze floss ruikt heel fris en werkt prima. Ook een zeer goede aanvulling op de andere producten.Ik ben heel erg te spreken over deze witmakende set. Vaak ben ik erg sceptisch over het bleken van de tanden op eigen houtje, maar deze producten vullen elkaar zo mooi aan dat ze wel degelijk werken. Het neemt ook wel wat extra tijd in beslag, maar een halfuurtje extra voor mooie, gezonde tanden vind ik prima. Die brede natuurlijk witte glimlach heb ik alvast bereikt. Meer info op iwhiteinstant. Mensen uit België kunnen de iWhite producten kopen zonder verzendkosten (boven de 20 euro) en krijgen 10 euro korting als ze voor minimaal 40 euro besteden.

iWhite Instant Teeth Whitening
Complete Kit - € 75,00-
Producten en hun navulling ook apart te koop