Kerstkaartjes met een speciale vorm, afgesneden randjes, voorgemaakte lay-out, sneeuw... Ook al heb geen photoshop skills, toch kan je met enkele klikken al hele leuke kaartjes maken. We trommelden onze dochter en viervoeter op om te poseren en bestelden op Smartphoto.be.We keren even terug naar 2020 waar ik Smartphoto stapel kaartjes bestelde met een foto van onze dochter. Niet te geloven hoe klein ze daar nog was... Door een mini home studio te maken (lees: fleece dekentje op de grond met uitgeknipte sterren erop), had ik al snel de perfecte set up. Intussen zit ze niet meer stil en zochten we naar een andere gepaste invulling. Buiten op de bips met onze hond Nora ernaast, leek ideaal. Met wat photoshop gefrutsel had ik al snel een gewei voor onze duitse herder, een kerstwens en glittertjes. Het is ook mogelijk om via het editing programma van Smartphoto een achtergrond, invulling, wens... te kiezen, maar zelf gingen we voor een standaard kaartje. Ik ging immers al helemaal los tijdens het editen van de foto met een eigen programma.. - Less is more, maar tijdens kerst telt die uitspraak uiteraard niet.

Een dag later (niet overdreven...) kreeg ik mijn bestelling met foto's al binnen en kon ik al meteen aan de slag met het schrijven van de adressen op de bijgeleverde enveloppen. Net zoals vorig jaar was ik extreem ongeduldig om het resultaat te zien en scheurde ik de doos open. De foto's zijn zoals goede gewoonte gedrukt op kwalitatief sterk glanzend papier.


Wat zijn we ont-zet-tend blij met het resultaat - Ook al zie ik er niet enthousiast uit op de eerste foto, maar dat komt vooral omdat ik geen idee had dat mijn man de foto met mij erop nam. Ik was geconcentreerd op de hand-pose... Ook leuk om te zien hoe onze dochter jaar per jaar verandert (beetje emotioneel zelfs), wat het kaartje extra bijzonder maakt. Een hilarische toets met ons mini kerstvrouwtje en haar harige rendier Nora. Nu vraag ik mij af... hoe ziet jullie kerstkaartje er dit jaar uit?

Standaard kaartjes - € 0,79 (p.st.)-