Als ik een cadeautje moet halen voor een beginnende mama of papa denk ik altijd terug aan hoe wij dachten tijdens de newborn fase. Zo zijn er een aantal aankopen waar we zo blij mee waren dat we ze met veel liefde aanraden om op de babylijst te plaatsen, tijdens de feestdagen/verjaardag/doopsel/... te vragen of om zichzelf cadeau te doen. Hier is ons lijstje met must have baby items:


Phytosun verstuiver - Zelf gebruikten we al een verstuiver voor bij een verstopte neus of verkoudheid, dus deden we hetzelfde bij onze dochter van zodra ze daar oud genoeg (3+ maanden) voor was. Het zorgt voor een goede slaap met 100% bio certificaat essentiële oliën om te kalmeren, te sussen en zorgt ook nog eens voor zuivere lucht waardoor de baby makkelijker kan ademen. Ook leuk zijn de bijzondere phytosun verstuivers met zacht licht die de slaap nog meer bevorderen en/of dienen als nachtlampje. Pas wel op: voor baby's zijn er bijzondere oliën voorzien. Een volledig review over de Phytosun verstuiver lees je hier.

Puckababy - Wie een onrustige baby heeft, heeft baat bij inbakeren. Dat kan met een grote hydrofiele doek, maar onze baby wurmde er zich in no time uit waardoor het niet veilig was. De bijzondere Puckababy slaapzak bakert een kindje meteen snel en veilig in waardoor ons kleintje weer rustig werd en makkelijk in slaap viel. Een volledig review over de Puckababy piep slaapzak en Puckababy 4 seizoenen lees je hier.

Aerosleep matras - Een bijzondere matras waardoor het kindje kan ademen als het er zijn neus in duwt. Het Aerosleep gamma telt veel mogelijkheden en een matrasbeschermer om boven een matras te leggen was daar eentje van. Ideaal en meteen veiligheid gegarandeerd wanneer je al een matrasje in huis hebt. Intussen is het makkelijk om te onderhouden gezien het makkelijk in de was kan bij het gewone beddengoed.

Etiketten met naam - Heel handig om in huis te hebben en al van sinds de geboorte een grote musthave in ons huis. Zowel op de creche, op bezoek...handig, maar ook bij oudere kindjes handig zodat ze weten welke spulletjes van hen zijn waardoor er geen spullen verloren raken. De keuze uit de vele printjes, soorten, lettertypes, etiketten... zijn oneindig en maken de bestelling extra persoonlijk. Een volledig review over de My nametags lees je hier.


Awash kledingabbo - Een uniek concept en helemaal 100% handgemaakt met liefde door een mama met passie. Door een aankoop bij Awash steun je een lokale ondernemer, krijg je heel unieke kledingstukken in de kinderkast en help je ook de natuur een stukje door de gebruikte biologische stofjes. Elk seizoen staat er een nieuwe collectie op de site waardoor het goed is om er af en toe nog eens langs te surfen, maar er is ook een bijzonder abonnement waarbij je doorheen het jaar nieuwe stukken toegestuurd krijgt volgens de maat van je kindje. Een volledig review over Awash lees je hier.

Belle-Ella handgemaakt - Bijtringen zijn ideaal voor wanneer het kleintje last begint te krijgen van doorkomende tandjes, maar er kan ook gekauwd of gezogen worden op het speeltje. Het is een feit dat kleintjes vanalles in hun mond willen stoppen, dus is iets met verschillende kralen met verschillende sensorische prikkels ideaal. Het assortiment van Belle-Ella heeft heel wat handgemaakte spulletjes van bijtringen, wagenspanners tot gepersonaliseerde tasjes en meer. Een volledig review over Belle-Ella lees je hier.

VTech speelgoed - Hoeveel ik ook hou van houten speelgoed, toch grijpen kinderen het liefst naar fel gekleurd speelgoed met veel toeters en bellen. VTech speelgoed past daar perfect bij en is ook nog eens leerrijk ook. De knopjes zorgen voor een verbetering van fijne motoriek, de zintuigen worden geprikkeld, reactie uitgelokt... Een review over VTech speelgoed vind je hier: VTech Magische regenboog piano, VTech Zoomizooz ...

Wat zijn jullie absolute newborn must haves?