Om de paar maanden snuister ik eens door het speelgoed van onze dochter om eruit te halen waar ze uit gegroeid is. Zo haalde ik er een speelgoedvisje uit van VTech waarvan ik dacht: "Tiens... eigenlijk speelt ze daar nog altijd mooi mee en trekken de kleuren, reacties, lichtjes... nog steeds aan." Zo verzamelde ik eens al het speelgoed van het merk voor enkele mini reviews, want ze verdienen het gewoon om nogmaals in de kijker te staan. Klik op de titels om naar de uitgebreide reviews te gaan.


Zoomizooz duikel & draai waterpark - Het waterpark heeft overal wel iets om te ontdekken. Van duwen tot de diertjes op een bepaalde plek plaatsen waardoor er interactie ontstaat - het gebeurt allemaal. Zo zorgt een sensor ervoor dat er vrolijk wordt gereageerd op wat het kindje doet. De schildpadlift brengt de diertjes naar boven en laat ze glijden via de glijdbaan naar beneden. De zeester drukknop zorgt er dan weer voor dat de diertjes in het rond springen en duikelen waardoor er grappige geluidjes ontstaan.

Regenboog piano - De kleine was meteen grote fan van het instrument en had heel snel fits dat als ze een kleurrijke toets indrukte, er een muziekje verscheen. Ze kan zich enige tijd alleen bezig houden met dit instrument door naar de lichtjes te kijken (zien), te luisteren naar de muziek (horen), lustig te tokkelen (voelen) en gefascineerd te blijven door kleurtjes, lichtjes en reactie spel. De schuifknop om te veranderen van geluid, leerstof, taal, enz... zegt haar wat minder, maar ik geloof dat als ze wat ouder is hier wel voor gaat kiezen. Zo blijft het instrument nog meegaan tot de leeftijd van drie jaar en wordt ze op verschillende manieren geprikkeld door het luisteren naar een andere taal, kleuren, getallen, enzovoort.

Sorteer & leer recycletruck - Zich bewust worden van het milieu en er zorg voor dragen wordt op een speelse en logische manier gebracht. Zo zijn er drie auto's: Ruben Recycle Truck, Benjamin brandweerwagen en Kees Kiepwagen. De drie zitten boordevol zinnen, informatie, leuke weetjes en liedjes waarop de kinderen kunnen reageren en zijn gemaakt uit 90% bio plastic.

Waffie de wandelpuppy - De knipperende toetsen bevatten heel wat inhoud om kennis te maken met cijfers, kleuren en muziek. Het hondje reageert enthousiast op het kindje door de schuifknop die verschillende spelletjes aanbiedt: de kleuren geel, rood en groen, het benoemen van cijfers, muzieknoten (blafjes), enzovoort. Het is ook mogelijk om het geluid iets stiller te zetten. Naast de puppy zit er ook nog een heuptasje bij met vier stukken: waterflesje, kluif, puppy paspoort en voederbak. Deze vond ze ontzettend leuk om tijdens het spelen te gebruiken en zo haar hondje verder te verzorgen. Het hondje is ideaal voor kinderen vanaf 1,5 jaar, maar ook oudere kinderen (we spreken uit ervaring) worden ernaar getrokken om ermee te spelen.


Vrolijke vormenappel - De vormenappel leek ons ideaal voor de leeftijd van onze tweejarige dochter. Ouderwets peuterpret, want vormen ergens in stoppen is een gekend en geliefd spelletje. Het nieuwe jasje bestaat uit 90% gerecycled plastic en je kan er letterlijk een eigen draai aan geven. Door op de steel te duwen, verandert de appel zelf van vorm waardoor je nieuwe blokjes erin kunt doen. Goed nadenken, proberen en leren... De taal wordt gestimuleerd door de stukken fruit/kleuren te benoemen, de motoriek door alles in de gaatjes te duwen en de denkontwikkeling door goed na te denken en in te schatten.

Mijn interactief woordenboek - Dit woordenboek is ideaal voor kinderen vanaf drie jaar, maar onze dochter van twee vindt het al reuze-plezant om op de knopjes te drukken, te luisteren, bladzijden om te slaan, enzoverder. Het sprekende boek bevat de 26 letters van het alfabet en meer dan 200 woorden die verspreid zijn over 14 bladzijden. Door de touch zones op de bladzijden kunnen de kinderen de woorden beluisteren, maar aan de zijkant zitten ook nog extra toetsen die voor spelletjes, liedjes of aanpassingen zorgen.

Meer info op VTech